Tigrii siberieni de la Circul Globus, duşi într-un habitat mai potrivit: la Galaţi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Ianuarie 2018 14:25
Categorie: Stiri actuale

După scandalul privind condiţiile în care erau ţinuţi tigrii siberieni de la Circul Globus, felinele au fost duse la grădina zoologică din Galaţi.

Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, din apropierea municipiului Galaţi, a devenit gazdă pentru cei doi tigri siberieni de la Circul Globus, a declarat luni, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Potrivit sursei citate, cei doi tigri siberieni, Nera şi Baghera, provin de la Circul Globus care a fost de acord ca cele două femele de tigru să îşi continue viaţa la Grădina Zoologică din Galaţi, unde au la dispoziţie un habitat generos, de peste 5.000 de metri pătraţi.

Circul Globus a fost amendat, săptămâna trecută, de Primăria Capitalei, după ce s-a constatat că tigrii erau ţinuţi în cuşti în spaţii extrem de mici.

"Cele două tigroaice se simt bine la Grădina Zoologică din Galaţi, unde mai trăiesc o femelă şi un pui din aceeaşi specie. Fiecare tigru adult este hrănit zilnic cu câte şase-opt kilograme de carne de vită sau pui. Spaţiul destinat tigrilor a fost amenajat în 2013, când Grădina Zoologică a fost extinsă şi modernizată printr-un proiect european, cu o valoare de circa patru milioane de euro. Înainte de modernizare, spaţiul destinat tigrilor din Grădina Zoologică de la Galaţi avea doar 45 mp", a spus Şerban.

VIDEO PROTVPLUS.RO