Testul prin care verificăm dacă brânza este de calitate. Cum ne păcălesc comercianții

22-12-2019 16:01

brânză

Calitatea brânzei de pe piaţa românească a fost intens dezbătută după semnalul de alarmă tras de un reprezentant al Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui, care a arătat că nu întotdeauna oamenii cumpără ce este specificat pe etichetă.

Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a îndemnat consumatorii, într-o postare pe Facebook, să fie mai  atenți atunci când vor să cumpere brânză, existând câteva indicii clare prin care își pot da seama de calitatea brânzei.

Potrivit lui Daniel Botănoiu, o brânză produsă exclusiv din lapte își menține fermitatea, nu se dizolvă la fierbere, este onctuoasă și se transformă în cremă dacă o freci între degete.

Cum se testează brânza

 

El explică şi care sunt aspectele esentiațe de care trebuie ținut cont atunci când doriți să cumpărați brânza:

Culoarea brânzei

Brânza de oaie nu este albă, cum este cea de vacă, ci are o tentă gălbuie, căci laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă;

Aspectul brânzei 

Brânza din lapte are orificii de aer în interior și nu are consistența pe care o are untul.

Testul pentru a vedea calitatea brânzei

Dacă este pusă la desărat, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte își menține fermitatea.

La fierbere, brânza din lapte nu trebuie să se dizolve.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO