Testul prin care verificăm dacă brânza este de calitate. Cum ne păcălesc comercianții
Calitatea brânzei de pe piaţa românească a fost intens dezbătută după semnalul de alarmă tras de un reprezentant al Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui, care a arătat că nu întotdeauna oamenii cumpără ce este specificat pe etichetă.
Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a îndemnat consumatorii, într-o postare pe Facebook, să fie mai atenți atunci când vor să cumpere brânză, existând câteva indicii clare prin care își pot da seama de calitatea brânzei.
Potrivit lui Daniel Botănoiu, o brânză produsă exclusiv din lapte își menține fermitatea, nu se dizolvă la fierbere, este onctuoasă și se transformă în cremă dacă o freci între degete.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cum se testează brânza
El explică şi care sunt aspectele esentiațe de care trebuie ținut cont atunci când doriți să cumpărați brânza:
Culoarea brânzei
Brânza de oaie nu este albă, cum este cea de vacă, ci are o tentă gălbuie, căci laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă;
Aspectul brânzei
Brânza din lapte are orificii de aer în interior și nu are consistența pe care o are untul.
Testul pentru a vedea calitatea brânzei
Dacă este pusă la desărat, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte își menține fermitatea.
La fierbere, brânza din lapte nu trebuie să se dizolve.