Teste cu primul autobuz şcolar din Bucureşti. De ce are controlor şi pază a poliţiei

Ultima actualizare: 03-09-2019 20:08

După Timișoara și Cluj, și Bucureștiul va avea autobuze destinate exclusiv elevilor. Este un proiect pilot, care ar putea fi extins în tot orașul.

Primele autobuze vor ieși pe traseu chiar în prima zi de școală. Marţi s-au făcut ultimele pregătiri și a fost verificat traseul.

Pentru proiectul pilot a fost aleasă Scoala 195 din sectorul 3. Este cea mai mare din Bucureşti şi din România, cu peste 2500 de elevi, motivează primăria.

Pentru că există părinţi care se tem deocamdată să-şi lase copiii în autobuzele şcolare, în fiecare maşină va fi un controlor de la Societatea de Transport Bucureşti, iar poliţia locală a detaşat un echipaj la şcoală, în timp ce altul va patrula pe traseu.

"Nu a fost niciodată, nu ştiu cum va funcţiona, este un lucru bun, nou, dar ca orice lucru nou, crează temeri”, spune directoarea şcolii.

Dar sunt şi mulţi părinţi fără temeri, care spun că, din moment ce lasă copii în excursie, nu văd de ce nu i-ar lăsa să meargă cu autobuzul şi la şcoală.

Autobuzele şcolare vor circula pe 4 trasee fixe şi vor prelua copiii din staţii prestabilite, despre care părinţii vor afla de la şcoală. Elevii vor coborî doar în fata unităţii de învăţământ, apoi vor merge în clase. După ore vor pleca acasă cu aceleaşi autobuze. Primul pleacă dimineaţa, la ora 7, iar ultimul, după ora 6 seara.

Pentru a fi siguri că şi-au urcat copiii în autobuzul corect, părinţii trebuie să fie atenţi ce scrie pe maşină. Astfel pe acestea va fi un panou pe care scrie autobuz şcolar. În plus, în momentul în care vor fi tot mai multe şcoli implicate în proiect, acestea vor fi indicate sus, pe panoul electronic.

STB a alocat 11 autobuze, însă primăria anunţa că va cumpăra altele mai mici ca să încapă pe toate străzile. Autobuze şcolare circula de anul trecut în Timişoara şi în Cluj, iar pe traseele lor s-a redus aglomeraţia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO