Temperaturile se apropie de pragul caniculei, luni, cu maxime de 34 grade Celsius. Prognoza meteo pana joi

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de luni ne aduce vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Indeosebi spre seara va ploua in aversa la munte si pe zone restranse in Transilvania si Moldova. Maximele termice se vor situa intre 26 si 34 de grade Celsius.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

In Dobrogea si in Baragan gasim vreme frumoasa, cu mult soare si cativa nori inofensivi. Nu sunt semne de ploaie, iar temperaturile mai castiga un grad, doua fata de duminica. In nordul Munteniei, atmosfera ramane insorita intreaga zi; in schimb, in sudul Moldovei, spre seara, se-aduna norii si
pot sa apara cateva ploi scurte, de vara. Maximele urca pana la 30-31 de grade Celsius.

In jumatatea nordica a Moldovei, se mai incalzeste putin fata de ieri, iar din a doua parte a zilei cresc sansele de ploaie. In zonele de munte sunt anuntate averse abundente, cu fulgere, vant nervos si conditii de grindina.

In Maramures, vom avea vreme frumoasa si temperaturi foarte ridicate, de 33-34 de grade. In nordul Transilvaniei, maximele nu vor depasi 30 de grade si pot sa apara cateva episoade de instabilitate la apropierea serii.

Citește și
plaja
Vremea perfecta pentru plaja a atras valuri de turisti in acest weekend, pe litoral
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In tinuturile vestice, soarele va straluci cu putere, iar temperaturile se vor apropia de pragul caniculei. La amiaza, indicele de confort termic va atinge pe suprafete restranse pragul critic de 80 de unitati.

In centrul Romaniei, apar innorari si dupa-amiaza aversele isi fac aparitia in zonele de munte si vor fi insotite de toate fenomenele specifice instabilitatii. Izolat, se pot strange cantitati mai insemnate de apa. In rest ploile vor fi sporadice, iar maximele vor ajunge la 30 de grade pe partea vestica.

In sud-vestul tarii, norii nu e prea arata, sansele de ploaie sunt egale cu zero vantul sufla domol. Temperaturile, usor mai ridicate decat duminica, ajung la 33 de grade in zona Drobeta Turnu Severin.

Si in sudul tarii urmeaza o zi insorita si calda, cu pana la 32 de grade in termometre. Ploile nu au sanse sa apara si nici vantul
nu isi face simtita prezenta.

In Bucuresti, cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, vantul abia va adia, iar maxima va urca pana la 32 de grade. Dupa lasarea noptii, ramanem cu cerul curat, iar spre dimineata se vor inregistra in jur de 19 grade in centrul orasului si cam 16 grade la periferie.

La munte, norii se-aduna spre seara si vor aduce averse, cu fulgere si vant nervos. Nu este exclus sa cada grindina si se
pot strange peste 30 de litri de apa pe matru patrat, indeosebi in Carpatii Orientali si in Meridionali. Maximele din statiuni vor fi comparabile cu cele inregistrate duminica.

La malul marii se anunta inca o zi frumoasa, cu mult soare si cativa nori de vreme buna. Vantul nu exagereaza si se mai incalzeste putin: pe plaja, temperaturile vor urca pana la 29-30 de grade, iar apa marii va avea intre 21 si 24 de grade.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

MARTI - Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu maxime termice ce se vor incadra intre 25 de grade in Delta Dunarii si 34 de grade in Campia de Vest si Lunca Dunarii. Dupa-amiaza, in vestul si sud-vestul teritoriului, se va atinge starea de disconfort termic, indicele temperatura-umezeala atingand local pragul critic de 80. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele innorari, ploi de scurta durata si descarcari electrice local in zona de munte si pe arii restranse in centru si nord-est. La orele serii instabilitatea atmosferica se va accentua in special in jumatatea de vest a tarii, unde se vor semnala averse ce vor avea izolat si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Pe spatii mici va cadea grindina si se vor inregistra cantitati de apa insemnate. Astfel de fenomene isi vor face aparitia si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse si la cote mai reduse. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade. Presiunea atmosferica va scadea.

MIERCURI -  Vremea va fi in general instabila, dar se va mentine calduroasa, in special in Campia Romana. Cerul va avea innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, ziua in vestul, sud-vestul, nordul si centrul tarii, precum si la munte si pe arii restranse in celelalte zone, iar seara si noaptea, mai ales in nordul, nord-estul, centrul si sudul teritoriului. Ploile vor avea si caracter torential, iar local cantitatile de apa vor fi mai insemnate si pe spatii mici va cadea grindina. Maximele termice, in scadere usoara in regiunile vestice si nordice, se vor situa intre 25 de grade in estul Transilvaniei, nordul Moldovei si pe litoral si 34 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade.

JOI -  Vremea se va mentine in general instabila, iar valorile termice vor fi in scadere, mai accentuata in regiunile intracarpatice. Cerul va avea innorari temporare si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului pe arii extinse in jumatatea de est a tarii, precum si in zona de munte si local in restul teritoriului. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 31 de grade, iar cele minime intre 10 si 21 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Zecile de mii de turisti de pe litoral au avut parte in weekend de soare si de un carnaval de poveste
Zecile de mii de turisti de pe litoral au avut parte in weekend de soare si de un carnaval de poveste

Dupa atatea valuri de ploi, weekendul acesta a stat in sfarsit sub semnul soarelui. Asa ca litoralul nostru a fost plin de turisti.

Vremea perfecta pentru plaja a atras valuri de turisti in acest weekend, pe litoral
Vremea perfecta pentru plaja a atras valuri de turisti in acest weekend, pe litoral

Dupa atatea valuri de ploi, weekendul acesta sta in sfarsit sub semnul soarelui. Asa ca litoralul nostru este plin de turisti. Chiar daca preturile la cazare au inceput sa creasca, patronii de hoteluri si pensiuni spun ca nu mai au libera nicio camera.

Lacul Ursu este un SPA natural unic in Europa. Turistii platesc chiar si 500 de euro de persoana, ca sa faca aici tratament
Lacul Ursu este un SPA natural unic in Europa. Turistii platesc chiar si 500 de euro de persoana, ca sa faca aici tratament

Cei care viziteaza in aceasta perioada statiunea Sovata, din Mures au parte de o experienta unica. Sunt invitati sa faca o baie in lacul Ursu, renumit pentru apa sa helio-termala, care pastreaza pentru mult timp caldura captata din razele solare.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.