Temperaturi de pana la 8 grade Celsius si ninsori slabe la munte si in Dobrogea, marti. Prognoza meteo pana vineri

Ultimul update: Vineri 29 Ianuarie 2016 07:09
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2016 09:25
Categorie: Vremea

Marti, vremea se incalzeste si maximele ajung in intervalul 0-8 grade Celsius. Apar ninsori slabe la munte si in Dobrogea, iar vantul sufla mai tare in est, in sud-est si la munte.

In Dobrogea si Baragan, gasim multi nori, ninsori locale dimineata, un pic de soare dupa pranz. Vantul va avea unele porniri, iar la temperaturi vom sta mult mai bine decat in ultimele zile: maximele vor depasi usor limita inghetului.

Incalzirea vremii este evidenta si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Luni, in zona s-au inregistrat cel mult minus 3 grade; marti, maximele ajung la 3-4 grade, cu plus. Vantul ramane destul de intens si nu este exclus sa cada cativa fulgi.

In jumatatea nordica a Moldovei, se anunta conditii de ninsoare pe timpul zilei, lapovita si polei spre seara si la noapte. Vantul va fi activ, iar temperaturile vor urca pana la 2-3 grade. In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se aduna din cand in cand, dar precipitatiile vin dupa lasarea noptii. Si, pentru ca se anunta minime usor negative, vom avea lapovita si se poate forma polei.

In vestul tarii, cerul ramane acoperit, iar peste noapte in zona Crisanei apar ploile. Maximele, in crestere fata de ziua trecuta, ajung la 3-4 grade Celsius. Se incalzeste si in centrul Romaniei si doar prin depresiuni temperaturile raman sub zero grade. Va ninge slab pe partea estica, iar vantul va sufla cu putere la munte, la altitudini mai mari.

Vremea ramane rece in aproape toata tara, luni. Temperaturile incep sa creasca de marti

In sud-vestul tarii, saltul termic este evident. In unele zone temperaturile le depasesc cu peste 10 grade pe cele de luni. Maximele urca pana la 6-7, chiar 8 grade. Dimineata este ceata local, apoi vom avea timp frumos. Si in sudul tarii vremea se incalzeste simtitor. In Alexandria, luni am avut minus 9 grade, iar maxima pentru marti ajunge la plus 3 grade.

Vesti bune pentru zona Bucurestiului: temperaturile cresc accentuat si aici. Dupa o dimineata cu nori, amiaza aduce soare si temperatura urca pana la 3, poate chiar 4 grade. Vantul va fi putin mai activ. La noapte, e posibil sa se formeze ceata, iar minima se va situa in jurul valorii de minus 5 grade.

La munte se incalzeste usor. Pe timpul zilei va ninge slab, iar la noapte va cadea lapovita pe zone vaste si se va depune polei. Vantul va sufla tare, indeosebi in zonele de creasta.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

In Bucuresti, scapam, in sfarsit, de frigul teribil. Marti, temperatura creste simtitor si vom avea o maxima de 3 grade. Dimineata va fi cam innorat si nu este exclus sa fulguiasca, apoi se va arata soarele.

Miercuri, asteptam innorari, scurte momente insorite si putina ceata in orele diminetii. Dupa pranz, se vor inregistra in jur de 2 grade.

Joi, temperatura creste si vremea devine calda pentru acest moment al anului. Se vor atinge 6 grade Celsius; atmosfera va fi insorita si vantul, putin mai activ.

Vineri nu apar schimbari in regimul termic, dar norii se inmultesc si va ploua slab, trecator.

Ajungem in zona de munte, unde marti temperaturile cresc usor si vor ajunge la valori potrivite pentru aceasta data. Pe timpul zilei sunt anuntate ninsori slabe, iar noaptea va cadea lapovita si se va depune polei.

Miercuri, incalzirea vremii continua. Mai vine putina lapovita prin Carpatii Orientali, iar vantul sufla mai tare, indeosebi pe creste.

Joi, asteptam vreme calda pentru aceasta perioada. Seara si noaptea apar precipitatii slabe, mixte in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali.

Vineri, desi temperaturile scad usor, se vor situa peste mediile perioadei. Se anunta lapovita si polei din loc in loc si vant intens la altitudini mari.

Marti scapam de ger, iar joi vom avea chiar si 14 grade. Avertismentul medicilor cu privire la incalzirea brusca a vremii

Marti scapam de ger, iar joi vom avea chiar si 14 grade. Avertismentul medicilor cu privire la incalzirea brusca a vremii

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

ploaie Timișoara

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vremea se menține neobișnuit de caldă, cu maxime de 27 de grade. Prognoza meteo