Taxa pentru escroci. Cum a ajuns un fiu de preot milionar in euro, pe spatele unor naivi


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 17:15
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2012 19:17
Categorie: Stiri actuale

Un nou scandal de coruptie, in care ar fi implicati angajati de la inmatriculari auto, dar si de la Fisc, se contureaza in judetul Neamt.

Ofiterii anticoruptie au audiat in aceste zile peste 500 de persoane, care au reclamat faptul ca au fost inselate la achitarea taxei de prima inmatriculare. Oamenii apelasera la o firma care intermedia plata, condusa de un fiu de preot.

Numai ca tanarul a uitat una dintre porunci, "sa nu furi", si, cu posibila complicitate a unor functionari si politisti, ar fi oprit banii. Prejudiciul in acest caz ajunge la un milion de euro.

Totul a pornit acum un an si jumatate cand un tanar de 25 de ani din Targu Neamt si-a deschis un chiosc de intermedieri inmatriculari auto.

Contra unui comision de 200 de lei se oferea sa-i ajute pe proprietarii care nu aveau timp sa umble pe la cozi sa-si plateasca taxa de poluare sa faca reviziile tehnice si sa procure numerele de inmatriculare. Numai ca, in urma cu doua luni, oamenii au inceput sa primeasca somatii de plata de la administratiile financiare.

Mirarea pagubitilor a fost cu atat mai mare, cu cat cei mai multi dintre ei primisera acasa, prin posta, certificatele de inmatriculare, dar si numerele definitive aduse de proprietarul firmei de inmatriculari.

Totul, se pare, cu complicitatea angajatilor de la Fisc si a unor politisti. Abia cand oamenii au mers cu avocatul sa-si ceara taxa inapoi au aflat ca nu sunt inregistrati in baza de date cu suma pe care ei o dadusera intermediarului.

Proprietarul firmei de intermedieri este cercetat in stare de libertate. Tatal sau, un preot foarte cunoscut din Targu Neamt, spune ca ofiterii de la anticoruptie i-au perchezitionat si lui casa in cautarea de bani sau documente.

Anchetatorii asteapta sa analizeze anumite convorbiri telefonice purtate de suspecti, pentru a stabili in ce grad au fost implicati si politisti sau angajati ai Fiscului.

VIDEO PROTVPLUS.RO