Drumul mortii a trecut joi pe langa Urziceni.4 morti si 12 raniti dupa ce un microbuz a lovit un TIR


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 05:24
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2012 18:59
Categorie: Stiri actuale
mirobuz

Abia se crapase de ziua cand un microbuz plin cu oameni care traiau cum puteau, din negot cu marfuri chinezesti, s-a facut praf. A intrat in plin, intr-un TIR oprit.

Tabloul de dupa este infricosator. Patru pasageri s-au stins si alti 12 au fost raniti. Cu totii plecasera, pe la 3 dimineata, din Galati catre un depozit din Bucuresti si dormeau in momentul impactului. Izbitura a fost atat de puternica, inca niciunul nu a scapat intreg.

In microbuz se aflau soferul si 15 pasageri. Oamenii pornisera sa cumpere haine, incaltaminte si rechizite dintr-un complex de la marginea Bucurestiului. Doar unii dintre ei s-au mai trezit, intr-un zgomot groaznic, sub o ploaie de cioburi.

Soferul de TIR a avut parte de norocul vietii lui. Se afla intre cele doua randuri de roti si masina, desi urnita din loc, nu l-a strivit.

Drumul National 2, langa Urziceni, are o banda de mers de 3,5 metri si inca o bucata de asfalt considerata banda de urgenta, cu un metru mai scurta. TIR-ul era tras pe dreapta, pentru o pana, si, nu se stie de ce, microbuzul a virat drept spre el si l-a lovit din spate.

Masina de pasageri s-a facut zob, trei oameni au murit pe loc, iar un al patrulea in drum spre spital.

Victimele - trei barbati si o femeie - aveau intre 45 si 52 de ani. Pe toti ii asteptau copii acasa.

Soferul microbuzului si 11 calatori au fost dusi cu sapte ambulante la spitalele din Buzau si Urziceni. Pana la urma, pentru ca erau in stare foarte grava, noua persoane au fost trimise la Bucuresti.

La Galati, colegii victimelor sunt in stare de soc. O plang pe femeia de 52 de ani.

Politistii spun ca vina ii apartine soferului de 34 de ani, care probabil ca a atipit. La fata locului nu se vede nicio urma de franare. Iar agentii confirma ca TIR-ul stationat era semnalizat.

Din pacate, soseaua pe care a avut loc accidentul este una extrem de periculoasa. Tocmai pentru ca are doar o banda si acel acostament de stationare.

Insa soferii conduc ca si cum ar fi doua benzi pe sens. Asa a procedat si cel care conducea microbuzul.

Tocmai din cauza acestor depasiri extrem de periculoase, pe DN2 au loc extrem de multe accidente grave.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO