Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis, a demisionat. Si-a dezactivat si pagina de Facebook


Ultimul update: Vineri 24 Aprilie 2015 00:01
Data publicarii: Marti 21 Aprilie 2015 16:14
Categorie: Stiri actuale

Tatiana Niculescu Bran a anuntat ca s-a retras din functia de purtator de cuvant al presedintelui, mentionand ca decizia a fost motivata de constatarea ca, in perioada decembrie - aprilie, colaborarea sa cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o.

Fostul purtator de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis si-a dezactivat si contul de Facebook.

"Azi, 21 aprilie, m-am retras din functia de purtator de cuvant, de comun acord cu Presedintele Romaniei. Decizia mea a fost motivata de constatarea ca in perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care as fi dorit-o", declara Tatiana Niculescu Bran, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Ea mentioneaza ca va sustine in continuare proiectul de tara al presedintelui Klaus Iohannis, indiferent de raporturile sale profesionale cu Administratia Prezidentiala.

Tatiana Niculescu Bran a fost numita in 22 decembrie 2014 in functia de consilier prezidential, dupa ce Klaus Iohannis anunta, in 8 decembrie, pe cand era presedinte ales, ca aceasta va fi purtatorul sau de cuvant dupa preluarea functiei de sef al statului.

S-a remarcat imediat ce a fost numita in functie printr-un text controversat in care descria ce a gasit la Cotroceni: era revoltata de cat de incremenite in trecut sunt si administratia dar si servirea. "Palatul este prafuit si nu exista nici macar un chiosc de la care sa iti poti cumpara napolitane sau un suc".

Mentiona ca e o problema faptul ca nu exista o cantina proprie aici, unde sa manance salariatii. Dar se pare ca si-a indeplinit acest deziderat: la inceputul lunii, Administratia Prezidentiala a cumparat mobilier profesional pentru o bucatarie, pe care ar urma sa o amenajeze.

Niculescu Bran a fost intre 1995 si 2004 redactor la Radio BBC World Service, Sectia Romana de la Londra, iar intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. Niculescu Bran a publicat, in 2006, primul roman non-fictional din literatura romana, "Spovedanie la Tanacu", urmat, in 2007, de "Cartea Judecatorilor". Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. "Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat, de asemenea, filmul "Dupa dealuri" al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

VIDEO PROTVPLUS.RO