Tariceanu, "turnat" la DNA de Ponta si apropiati ai lui Remus Truica. Discutiile dintre seful Senatului si Tal Silberstein

03-03-2017 18:21

Calin Popescu Tariceanu a ajuns in fata celui mai greu test din cariera: procesul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Dupa fosta nevasta, Ioana, printre cei care ar putea pune umarul la condamnarea presedintelui Senatului sunt si alti martori de calibru: Victor Ponta, Mihnea Constantinescu, Serban Mihailescu si apropiati ai omului de afaceri Remus Truica. Toti au dat deja declaratii in care demasca legaturile dintre Tariceanu cu oamenii de afaceri israelieni care ar fi pus mana, ilegal, pe fosta Ferma Regala Baneasa.

Presedintele Senatului a fost interceptat in baza unor mandate de siguranta nationala. Autoritatile ii vizau pe oamenii de afaceri israelieni care pusesera ochii pe fosta Ferma Regala Baneasa. Discutiile dintre Tariceanu si Tal Silberstein, creierul afacerii, care ar fi prejudiciat statul cu peste 135 de milioane de euro, arata ca cei doi se cunosteau si mai mult pareau prieteni.

CALIN POPESCU TARICEANU: Te-am sunat, cred ca in urma cu 10 zile in urma.
TAL SILBERSTEIN: Serios?
CALIN POPESCU TARICEANU: Da, pentru a-ti comunica faptul ca nu vom veni in Israel dintr-un motiv simplu: sotia mea a fost foarte speriata dupa atacurile teroriste care au avut loc, mi-a spus: Nu am curaj sa merg. I-am spus: Vei fi în siguranta. A spus: Nu!
TAL SILBERSTEIN: A, nu e relaxata?
CALIN POPESCU TARICEANU: Da, presupun, dar asta a fost ideea care era in spatele telefonului meu. Nu ai vazut apelul meu?
TAL SILBERSTEIN: Are o influenta mare. Poate gasim un alt loc in care sa poti veni, sa luam o cina placuta sau un pranz, orice, pentru a discuta, daca nu la Tel Aviv, poate la Milano sau Viena.
CALIN POPESCU TARICEANU: La Viena ar fi perfect, pentru ca este destul de aproape.

Omul de afaceri Tal Silberstein, spun procurorii DNA, l-ar fi vizitat frecvent pe Calin Popescu Tariceanu chiar in locuinta lui, situata la doi pasi de sediul CSM. Chiar si Ponta a marturisit ca i-a surprins pe cei doi in timp ce puneau la cale crearea ALDE.

"L-am gasit pe Silberstein acasa la Tariceanu", - le marturisea Ponta procurorilor. "Discutia a fost in legatura cu formarea unui nou partid politic."

"Au fost si cazuri in care Tariceanu mi-a spus ca vine Silberstein in Romania si m-a invitat sa ma intalnesc cu ei", le-a mai declarat Ponta procurorilor.

Despre relatia lui Tariceanu cu Silbersteain a vorbit si fostul secretar general al guvernului, Serban Mihailescu: „Am fost impreuna cu un grup de politicieni romani in Israel cu ocazia sarbatorilor de Pasti, la invitatia lui Tal Silberstein. Am fost impreuna cu Dan Ioan Popescu, Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru la acea data, Remus Truica, Dan Andronic."

"Toti am fost cu familiile. Nu am discutat afaceri, cel putin nu in prezenta mea", a declarat Seban Mihailescu.

Toate aceste marturii si interceptari il contrazic pe Calin Popescu Tariceanu, care a declarat public ca nu are legatura cu Tal Silberstein.

Calin Popescu Tariceanu: "Este absurd sa fiu banuit ca as fi vrut sa-mi periclitez pozitia in societate, sa favorizez prin marturie mincinoasa persoane cu care nu am nici un fel de legaturi sau afinitati."

Procurorii au vrut sa afle ce stie Tariceanu despre modul in care oamenii de afaceri israelieni, impreuna cu Remus Truica si Paul de Romania, au pus mana pe hectare importante de teren in Bucuresti.

Seful Senatului risca acum doua pedepse: pentru marturie mincinoasa, pana la trei ani de inchisoare, iar pentru favorizarea faptuitorului, pana la 5 ani de detentie.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO