Un tânăr fără permis s-a urcat beat la volan și a fost la un pas să își omoare prietenii și un copil

Dată publicare: 20-07-2021 17:09
Dată actualizare: 20-07-2021 17:42


Teribilismul şi inconştienţa unui tânăr de 19 ani dintr-o comună de lângă Galaţi erau cât pe ce să îi omoare prietenii.

Băiatul, care nu a avut niciodată permis de conducere, s-a urcat băut la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare false şi a început să gonească prin sat. Într-o curbă, maşina s-a răsturnat şi s-a rostogolit pe terenul de sport al comunei. Când şi-a dat seama ce a făcut, tânărul şi-a abandonat cei doi prieteni care erau în maşină cu el şi a luat-o la fugă.

Scenele desprinse parcă din incidentele de la cursele de raliuri s-au petrecut luni seară: martorii povestesc că au auzit o bubuitură puternică şi au văzut maşina cum a rupt gardul şi s-a rostogolit pe marginea stadionului.

Mai mulţi tineri au sărit să îi ajute să iasă din maşină pe cei care rămăseseră blocaţi înăuntru: un adolescent de 17 ani şi unul de 18. În agitaţia creată, nimeni nu a observat, însă, că şoferul de 19 ani fugise.

Martorii spun că, înainte de a se răsturna, maşina ar fi trecut milimetric pe lângă un copil aflat pe marginea drumului.

Tânărul de 18 ani a refuzat să rămână internat, dar cel de 17 ani se afla la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, sub supravegherea medicilor.

dr. Iuliana Moraru, Spitalul de Pediatrie Galaţi: "A ajuns într-o stare stabilă. Un traumatism cranio-cerebral minor, un traumatism toraco-abdominal minor. A rămas internat pentru monitorizare şi supraveghere."

Poliţiştii l-au găsit pe cel care se aflase la volan şi fugise, peste câteva ore, acasă, într-un sat învecinat. La prima testare a rezultat o alcoolemie de 0,65 la mie grame per litru alcool pur în aerul expirat, aşa că l-au dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Ag. şef principal Ciprian Stoica, IPJ Galaţi: "S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul cu numere false."

Tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti şi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

Tags: accident, galati,


VIDEO PROTVPLUS.RO