Tânărul din Timișoara, reţinut după ce i-a dat foc unei vecine, și-a premeditat fapta. Femeia a decedat la spital

Dată publicare: 14-07-2021 17:33
Dată actualizare: 14-07-2021 17:37


Tânăr din Timișoara, reţinut după ce i-a dat ...
Tânăr din Timișoara, reţinut după ce i-a dat ...

Tânărul de 22 de ani, student la fizică în Timișoara, care și-a incendiat o vecină, și-a premeditat fapta, spun procurorii.

El a recunoscut totul și a fost reținut. Victima, de 49 de ani, a  murit în cele din urmă la spital, din cauza rănilor grave.

Vecinii povestesc că între cei doi erau conflicte mai vechi. Victima avea afecțiuni psihice și deseori făcea gălăgie în bloc sau bătea la ușile locatarilor. Așa s-a întâmplat și de această dată, iar tânărul a reacționat violent.

Vecin: ”Ar fi incendiat-o el. Ea ne deranja, pe toți locatarii, nu contează că era 12 noaptea, 2 noaptea, nu contează din ce motive. Ea a fost internată și acum stătea aici, cu părinții lui. Extraordinar copil. Ea stătea la etajul unu, el stătea aici, la parter.”

Vecin: ”Am auzit că i-a dat foc la fata asta de era bolnavă. E foarte bolnavă fata asta și a a făcut aici atâta rău și acum asta. Nu trebuia să se întâmple, dar părinții nu au avut grijă de ea. Au lăsat-o în apartament singură. Oricând putea să facă ceva, să explodeze oamenii.”

Vecinii au sărit în ajutorul femeii și au sunat la 112.

Gheorghe Noditi, director medical Spitalul Județean Timsioara: "A venit la noi cu leziuni de arsură de 98 din suprafața corporală, gradul 2 B și 3, deci gradele cele mai profunde și suspiciune de arsură de căi aeriene superioare.”

În cele din urmă, deși a fost și operată, femeia a decedat la spital.

Procurorii au aflat că tânărul și-a premeditat gestul și nu a fost vorba despre ceva impulsiv. Marți dimineața a mers la o stație de benzină, de unde a cumpărat lichid inflamabil, iar la prânz, când s-a întâlnit cu femeia în casa scării, în fața apartamentului său, a incendiat-o și a plecat de la fața locului. Acesta nu a fost primul incident violent dintre cei doi, spun anchetatorii. În urmă cu un an, tânărul a lovit-o pe aceeași femeie și a fost reținut.

Dosarul în care era judecat pentru loviri și alte violențe nu fusese soluționat. Acum va fi anchetat pentru omor calificat.

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO