Tanar de 21 de ani disparut in apele Dunarii. Isi regasise de curand mama, dupa ce a crescut la orfelinat

Ultima actualizare: 14-08-2014 07:11

Cand soarta parea sa fie mai blanda cu el, un tanar de 21 de ani din Tulcea, crescut la orfelinat, a disparut in apa tulbure a Dunarii.

Dupa o zi petrecuta la pescuit, a vrut sa se racoreasca, dar curentii puternici au format vartejuri care l-au tras in adancuri. Baiatul, abandonat de familie cand era mic, reluase legatura cu mama sa in urma cu doar cateva luni. Femeia a primit cu groaza vestea ca fiul ei s-a inecat.

Tanarul si-a petrecut ziua la pescuit, impreuna cu trei prieteni. Apoi grupul s-a retras intr-un bar. La plecare, baiatul de 21 de ani s-a avantat de pe ponton direct in Dunare, sa se racoreasca. La un moment dat, insa, a fost tras in adancuri de curentii puternici, care formasera un vartej.

"Am sarit dupa el si nu am reusit sa-l scot. L-a luat anaforul, l-a dus pana mai incolo. De doua ori l-a dus la fund, nu am reusit. Trei insi am sarit. Stia sa inoate foarte bine", spune un prieten.

Pompierii au inceput si ei sa il caute pe baiat. Iar in ajutor le-a venit si un echipaj de la Politia Transporturi. Intre timp, a fost anuntata si mama tanarului.

Baiatul reluase legatura cu femeia in urma cu cateva luni. Aproape toata copilaria si-a petrecut-o in orfelinatele din Tulcea, dupa ce parintii au plecat la munca, in strainatate, pentru ca nu se mai descurcau in tara. O buna perioada de timp, baiatul l-a avut langa el pe fratele sau mai mare, care s-a stins, insa, in urma cu cativa ani.

"Un baiat foarte muncitor, a lucrat in santierul naval pana acum vreo 2-3 saptamani", spune un prieten.

Pompierii vor relua luni cautarile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO