Un tânăr de 21 de ani a căzut cu parașuta, în timpul unui curs ținut de Aeroclubul Târgu Mureș, și este în comă la spital! Potrivit unor surse din anchetă, atât parașuta principală cât și cea de rezevă i s-au încurcat și nu s-au mai deschis.

Accidentul s-a petrecut marți, în jurul orei 12:00, la Aeroclubul Târgu Mureş. Deşi trebuia să fie un salt de antrenament cu parașuta, în doar câteva secunde totul s-a schimbat.

În imaginile surprinse de un martor se vede cum băiatul încearcă să se salveze în extremis, dând din picioare pentru ca parașuta să se deschidă, tehnică învățată la cursurile de parașutiști.

Însă în câteva secunde a urmat impactul cu solul. Acum, tânărul parașutist se află în comă la spitalul din Târgu Mureș iar medicii susțin că starea lui este gravă.

Tânărul de 21 de ani este din județul Mureș şi marți făcea al 17-lea salt, în cadrul unui curs de obținere a licenței.

Cei de la Aeroclubul României au transmis că accidentul s-a produs din cauza deschiderii defectuoase a parașutei principale.

Nereguli ar fi fost și la parașuta de rezervă, astfel că tânărul nu a mai putut face nimic. În acest caz au început mai multe anchete și urmează să se stabilească exact ce s-a petrecut în aer și care au fost problemele tehnice.