Un Youtuber și-a prăbușit intenționat avionul în munți. A sărit cu parașuta în timpul zborului. VIDEO VIRAL

Ultima actualizare: 21-04-2022 08:58
Trevor Jacob
Trevor Jacob

Un vlogger pe Youtube și-a prăbușit avionul intenționat, au declarat autoritățile americane după ce acesta s-a aruncat cu parașuta din aeronavă și a susținut că s-a defectat, lăsând-o să cadă în Pădurea Națională Los Padres din California.

Un filmuleț din decembrie 2021 îl arată pe Trevor Jacob înjurând panicat înainte să se parașuteze din avion, dar unii experți cred că accidentul aviatic a fost doar o cascadorie publicitară, a relatat New York Times.

Video-ul vloggerului cu peste 100.000 de urmăritori este intitulat „Mi-am prăbușit avionul“ și are peste 1,7 milioane de vizualizări.

 

Imaginile îl arată pe Jacob pilotând un avion de dimensiuni mici cu mai multe camere de luat vederi atașate, iar apoi deschizând ușa avionului și sărind cu parașuta, coborând spre pădure cu un selfie stick în mână pentru a filma totul.

„Sunt atât de fericit că sunt în viață,“ a spus acesta după ce a ajuns la sol, documentându-și călătoria de șase ore prin pădure, până când l-a găsit un fermier. Mai devreme, acesta își găsise avionul distrus în urma impactului cu solul.

Jacob și-a dezactivat comentariile pentru filmuleț.

Săptămâna trecută, bărbatul a postat un alt filmuleț în care a spus pe scurt că nu poate vorbi despre întâmplarea controversată, conform sfaturilor avocatului său. „Dar adevărul acelei situații va ieși la iveală în timp, atât voi spune,“ a adăugat acesta.

În ianuarie, acesta a spus că a efectuat zborul pentru a împrăștia cenușa prietenului său cel mai bun, Johnny Strange, deasupra vârfului muntelui Sierra Nevada. Strage a murit acum șapte ani în timp ce a sărit cu parașuta făcând un sport extrem.

Într-o scrisoare adresată lui Jacob pe 11 aprilie, Administrația Federală a Aviației din Statele Unite a spus că acesta a încălcat legile aviației și că a operat avionul „într-o manieră nepăsătoare sau iresponsabilă, punând în pericol viețile sau proprietățile altor oameni“. Agenția a anunțat că îi va retrage lui Jacob permisul privat de pilot.

„În timpul acestui zbor, ai deschis ușa de pe partea stângă a pilotului, înainte să susții că ți s-a defectat motorul,“ a spus agenția.

Autoritățile au mai spus că Jacob nu ar fi încercat să contacteze de urgență echipa controlului de trafic aerian, nu a încercat să repornească motorul și nu a încercat să găsească un loc în care ar fi putut ateriza în siguranță, deși existau „mai multe zone“ în care ar fi putut face acest lucru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO