Tânăr cu probleme psihice, reținut în cazul amenințărilor cu moartea la adresa Maiei Morgenstern

Dată publicare: 29-03-2021 13:50
Dată actualizare: 29-03-2021 20:11


Procurorii bucureșteni au reținut o persoană cu probleme psihice, în ancheta legată de amenințările primite pe mailul Teatrului Evreiesc de Stat, adresate și managerului instituției, actrița Maia Morgenstern.

Procuror Radu Călin, purtător de cuvânr al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1: "Prin ordonanța organelor de cercetare penală s-a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore. Suspectul a trimis de pe adresa de e-mail un mesaj antisemit, care cuprindea amenințări cu moartea și alte violențe la adresa persoanei vătămate și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat".

Ovidiu Oanță, reporter Pro TV: "Captuta s-a făcut azi-noapte, undeva în jurul orei 02:00, atunci când polițiștii de la Direcția de Investigații Criminale, cei care de ore bune cercetează acest caz, au reușit să ajungă la identitatea celui care se presupune că ar fi trimis aceste mailuri de amenințare. De altfel, a fost nevoie de identifiacrea IP-ului adresei de e-mail de la care au fost trimise aceste mesaje și, imediat după ce a fost capturat, bărbatul a fost reținut și, totodată, au fost confiscate, cel puțin pe o perioadă determinată atât un laptop, cât și telefonul mobil, urmând a se face și percheziții informatice, asta în condițiile în care suspectul, un bărbat de 25 de ani, din Sectorul 3 al Capitalei, a cărui identitate nu a fost dezvăluită deocamdată, nu recunoaște trimiterea acestor mailuri de amenințare cu caracter antisemit, iar lucrurile se vor lămuri astăzi, pentru că procurorii vor continua investigațiile și procedurile penale. De altfel, a și existat o chestiune administrativă, odată ce reținerea s-a făcut de către porcurorii Parchetului de lângă Judecătoria Sectorului 1. Au declinat, între timp, cercetările către colegii lor de la Sectorul 3, pentru că suspectul domiciliază în Sectorul 3, urmând a se lua și măsuri preventive. Spun, însă, surse apropiate de anchetă, ținând cont de acuzația ce este adusă și în ciuda circumstanțelor agravante, respectiv amenințare cu caracter antisemit, pedeapsa pe care acesa o riscă este între 3 luni și un an detenție sau amendă penală. Pentru o asemenea pedeapsă nu se poate face arestare preventivă, pentru că se știe, potrivit legilor penale românești, o astfel de măsură preventivă se ia doar în cazul unor situații în care Codul Penal prevede pedepse mai mari de 5 ani. Mai e de menționat un amănunt care vine tot din surse apropiate de anchetă, și anume aptul că bărbatul cu pricina, care nu era cunoscut ca fiind un individ cu caracter și manifestări antisemite, ar avea probleme psihice. Este și motivul pentru care anchetatorii iau în calcul inclusiv trimiterea lui la Institutul Național de Medicină Legală pentru o expertiză psihiatrică".

 


VIDEO PROTVPLUS.RO