Sute de sobolani au invadat terasele si restaurantele din Centrul Vechi. Patron: "Se simt ca la ei acasa"

×
Codul embed a fost copiat

Este dezastru in Bucuresti. Sobolanii au invadat Centrul Vechi.

S-a indreptat vremea, iar tot mai multi oameni isi petrec timpul in Centrul Vechi. Cu toate acestea, patronii teraselor sunt disperati.

Rozatoarele misuna nestingherite printre mese si mai grav le-au intrat in restaurante. Situatia pare scapata de sub control mai ales pentru ca in zona nu exista pubele, unde comerciantii sa isi lase gunoaiele. In plus, cladirile darapanate au devenit focare de infectie. Lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat Centrul Istoric atrage anual aproape un milion de vizitatori.

Patru dintr-o lovitura la orele pranzului in Centrul Vechi, Bucuresti. Sobolanii par de neoprit. Nu se mai feresc de trecatori nici ziua si ies din casele abandonate aflate la intrarea in zona pietonala.

Nedelciu Mugur, patronul unui magazin din Centrul Vechi: "Nu ca sunt sobolani. Am vazut foarte mari, imi e frica sa nu mi intre in magazin. Misuna pe toata strada la 300 de metri de Piata Universitatii. Oricine are chef arunca gunoi acolo. Efectiv e un domn fara adopost care vine cu toiag mare ca sa caute in gunoi si cu toiagul se apara de sobolani - o imagine in niciun caz de Centrul Vechi al Capitalei, atractie turistica. Au fost de la primarie, au facut poze, erau de la consolidari - pe nimeni nu intereseaza."

Citește și
studenti universitate
Protest al studentilor in Piata Universitatii fata de zgomotul de la concerte. Discutia dintre decanul de la Istorie si Firea
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Sobolanii au napadit si restaurantele din Centrul Vechi. Nu putini au fost clientii sub mesele carora au intrat.

Trecator: "Eu cand am venit dimineata erau tare multi. In jur la 10 care erau pe drum, dar se vedeau si prin gaura. Chiar acum iese prin gaura aceea, asta e mai mic."

Trecator: "Da, sunt terase. Trec sobolanii pe langa ei si mananca pizza, spaghette. Este invazie, invazie peste tot in tot Centrul - aici e ceva de groaza. Sa faca primaria ceva, sa puna otrava, dar sunt foarte multi."

Claudiu Coman, patronul unui restaurant din Centrul Vechi: "Deja sobolanii se simt ca la ei acasa pe strazile acestea. Deja turistii se bucura si fac poze si filmari - ce imagine ne fac in strainatate cu asta? Se apropie de terase cand lumea sta la terase cand mananca. Ei circula nestingheriti pe sub mese."
Reporter: " Au intrat pana la dumneavoastra?"
Claudiu Coman,patronul unui restaurant din Centrul Vechi:" Au si intrat cateodata."

Din nefericire toate resturile alimentare ajung in strada.

Patron restaurant: "Gunoiul il lasam seara afara si dimineata vin cei de la gunoi si il ridica, e o problema ca nu avem niste tomberoane sau containere."

Toate resturile alimentare, de la aproape toate cele cateva zeci de restaurante din Centrul Vechi al Capitalei, ajung seara in strada. De ce? Pentru ca pana in acest moment lipsa pubelelor nu le-a dat o alta varianta patronilor, care seara isi lasa pungile afara. Inevitabil, rozatoarele sunt atrase de miros si invadeaza totul in jur seara, dar si ziua.

Magdalena Iuga, reprezentant al Primarie: "Acolo trebuie sa mearga Primaria sector 3 si sa stranga gunoiul, apoi sa deratizeze, iar ulterior sa se intoarca impotriva proprietarului. Proprietarii sunt obligati sa faca deratizare pe spatii particulare, noi facem pe spatiul public".

Trecator: "Zeci sunt zeci - de la mic la mare. Din pacate nu a luat nimeni nicio masura - proprietarul spatiului, Primaria oricine,ce se arunca peste gard n-am vazut pe nimeni niciodata sa colecteze."

Trecator: "E dureros ca am vazut turisti care au trecut pe trotuar si au luat-o la fuga in fata masinii de spaima cand i-au vazut."

Turist"Am vazut sobolani in Centrul Vechi, nu e normal."

Turist: "Suntem din Belgia, in vizita. Este frumos aici. Este pentru prima data in Romania, dar nu ultima. Voi aveti multe case in care nu locuieste nimeni si acesta este un motiv pentru care aveti multi sobolani."

Periculos este ca sobolanii se inmultesc extrem de repede si sunt purtatorii unor boli infectioase grave, printre care si leptospiroza. Intr-un singur an o femela sobolan poate avea si o mie de descendenti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Conflict intre primarul Firea si Biserica Catolica, pe tema Cathedral Plaza.
Conflict intre primarul Firea si Biserica Catolica, pe tema Cathedral Plaza. "Il somez pe arhiepiscop sa inceteze"

Gabriela Firea ar vrea sa ii consulte pe bucuresteni, daca sunt de acord cu demolarea cladirii gigant - Cathedral Plaza, din bugetul Primariei. Ar fi o ingerinta in sfera puterii judecatoresti, spun reprezentantii Arhiepiscopiei Catolice.

Protest al studentilor in Piata Universitatii fata de zgomotul de la concerte. Discutia dintre decanul de la Istorie si Firea
Protest al studentilor in Piata Universitatii fata de zgomotul de la concerte. Discutia dintre decanul de la Istorie si Firea

Concertele organizate de Primaria Capitalei in Piata Universitatii, cu ocazia aniversarii zilei de 9 mai, Ziua Europei, provoaca mari probleme studentilor si profesorilor din cadrul Facultatii de Istorie.

Gabriela Firea, dupa ce o profesoara s-a plans pe internet ca a fost concediata:
Gabriela Firea, dupa ce o profesoara s-a plans pe internet ca a fost concediata: "Aceasta meserie se face indeosebi cu inima"

Gabriela Firea a condamnat orice incercare de face o legatura intre intreruprea activitatii profesoarei Cristina Tunegaru la Scoala 95 din Bucuresti si criticile cadrului didactic la adresa sa.

Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea, concediata. Dragnea:
Profesoara care a criticat-o pe Gabriela Firea, concediata. Dragnea: "Cum este posibil asa ceva?"

Profesoara de limba romana Cristina Tunegaru de la o scoala generala din Capitala, care a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant anunta, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.