Sute de blocuri din Capitală nu au căldură din cauza avariilor, deși temperaturile au scăzut simțitor

Ultima actualizare: 14-10-2021 19:37

O toamnă rece şi neprietenoasă a pus stăpânire în special pe jumătatea de sud a ţării unde este în vigoare, chiar un cod portocaliu de vreme rea.

Până sâmbătă, vor fi ploi abundente şi temperaturi scăzute. În plus, vântul o să sporească senzaţia de frig. În tot acest timp, la munte, pe creste, a început să se aştearnă zăpadă.

Meteorologii spun că în următoarele două zile 15 judeţe şi parţial alte 8 din sudul ţării, vor fi afectate de vremea rea.

Ar trebui să ne aşteptăm la cantităţi mari de apă care se vor acumula în următoarele 48 de ore, nu este exclus ca în anumite locuri să se producă inundaţii. Iar la munte va ninge începând de joi seară, mai ales în Carpaţii meridionali şi de curbură.

Şi vorbim de ninsoare serioasă care se va depune la altitudini de peste 1700 de metri. Deja masivul Post[varu arată exact ca în plin sezon de iarnă. Sunt 20 de centimetri de zăpadă şi o să mai ningă în următoarele zile, când temperaturile se menţin negative. La cota 2000, în Sinaia, vizibilitatea este redusă iar termometrele au îngheţat la 0 grade. Pe Transfăgărășan, drumarii au scos la lucru utilajele de deszăpezire.

În Bucureşti în schimb, plouă serios şi va continua să plouă şi vineri și sâmbătă, iar meteorologii spun că apa acumulată ar putea să pună la încercare sistemul de canalizare în anumite cartiere.

Veştile proaste cad într-un moment în care sute de mii de oameni nu au căldură în locuinţe. Preţul mare la gaze a oprit două centrale care încălzesc 3 sectoare din Capitală.

Locatar: ”Nu avem căldură, ce e drept. Nu am avut deloc până acum. Ne nemulţumeşte, sigur”.

Traversăm o perioadă mai rece decât ar fi normal la această dată, iar temperatura a scăzut în Bucureşti sub 10 grade în ultimele 3 nopţi. Asta înseamnă că Termoenergetica ar trebui să furnizeze căldură. Din cauza avariilor, acest lucru nu se întâmplă în sute de blocuri. Pe site-ul societăţii sunt nu mai puţin de 31 de pagini cu adrese la care au intervenit diferite probleme care afectează parţial aproape toate sectoarele din Bucureşti. Vorbim de presiune scăzută, defecţiuni sau lucrări de înlocuire a ţevilor.

Termoenergetica anunţă că a reuşit să schimbe vara aceasta 15 kilometri de conducte mult prea puţin pentru reţeaua imensă de alimentare cu apă caldă a Bucureştiului.

Pe lângă problemele din reţea sunt şi foarte mulţi locatari care au închis chiar ei robinetul de căldură.

Potrivit Termoenergetica, sute de administraţii de bloc au luat această decizie. Oamenii se tem că nu-şi vor putea plăti întreţinerea.

În următoarele 4 nopţi temperaturile nu vor trece de 10 grade nicăieri în ţară.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO