Suspectul prins în cazul crimei din Sibiu, fost boxer, nu recunoaște acuzațiile. Ceilalți doi indivizi ar fi fugit din țară

×
Codul embed a fost copiat

La aproape două săptămâni după ce omul de afaceri Adrian Kreiner a fost jefuit și ucis în locuința sa din Sibiu, unul dintre suspecți, un bărbat de 31 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

A fost prins în timp ce se plimba cu motocicleta într-o comună din Dolj. În fața polițiștilor din Craiova nu a declarat nimic. Sunt încă în libertate alți doi suspecți, care au fost deja identificați. Aceștia locuiesc tot în Dolj dar, potrivit procurorilor, e posibil să fi părăsit deja țara.

În acest caz a fost reținut și bărbatul din Timiș care i-ar fi transportat și cazat pe suspecți. Și tot el l-ar fi ajutat pe unul dintre ei să fugă din România.

Bărbatul de 31 de ani - considerat unul dintre cei trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner - a fost prins în timp ce se plimba cu motocicleta prin comuna Valea Stanciului, din Dolj, spun surse apropiate anchetei. Oamenii legii au periat zona, iar un polițist a verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Din Valea Stanciului a fost dus la sediul inspectoratului de poliție. Individul, fost boxer, nu a colaborat cu polițiștii și nu a recunoscut niciuna dintre acuzații. De la Craiova, a plecat în arestul IPJ Sibiu, unde a fost reținut pentru 24 de ore.

Citește și
adrian kreiner
Filmul detaliat al crimei din Sibiu. Fiica lui Adrian Kreiner, ameninţată cu pistolul, le-a dat hoților banii din portofel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Datele pe care anchetatorii le-au făcut publice despre identitatea celorlalți doi bărbați bănuiți de crimă sunt puține. Nu au fost făcute publice fotografiile suspecțiilor și le-a fost anunțată doar vârsta. Indivizii au 33, respectiv 34 de ani, și sunt din Dolj. Parchetul din Sibiu a transmis că există posibilitatea ca aceștia să fi fugit din țară.

Valentin Florescu, procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: „După comiterea faptei au părăsit muncipiul sibiu cu un taxi, cursa fiind făcută până în Deva. În continuare suspecții s-au deplasat în Dumbrăvița - județul Timiș, iar în seara zilei de 7.11, când s-a aflat despre decesul victimei, doi dintre suspecți au părăsit cu certitudine țara.”

Chestor Tiberiu Iulian Ivancea, șef IPS Sibiu: „Probabil se va solicita arestare lor în lipsă. Putem bănui că au plecat în țările lor de orgine de unde au venit, respectiv Germania și Belgia.”

Valentin Florescu, procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: „Toți 3 se cunoșteau de mult timp. Unul dintre suspecti afirmă că l-a crescut pe un altul. Niciunul dintre agresori nu cunoștea victima.”

Potrivit autoritățior, bărbații au intrat în casa lui Adrian Kreiner cu scopul clar de a îl jefui.

Valentin Florescu, procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu: „În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare în mod solidar în poziție de barcă, asfel încăt orice mișcare să antreneze autostrângerea. Legătura aceasta este un mod de tortură unde durerea este extremă, menită să constrângă victima să dezvăluie unde se află banii și bunurile de valoare.”

Chestor Tiberiu Iulian Ivancea, șef IPS Sibiu: „Bănuim că pe fiica victimei au suprins-o în timp ce suna la 112 și s-au grăbit, au luat ce au prins și au plecat. Nu am stabilit că era cineva care să preia ceasurile. Ceasurile cred că a fost o întâmplare, negăsind altceva.”

Cu o noapte înainte de atac indivizii au supravegheat locuința dintr-un imobil nelocuit de vis-a-vis. Pe una dintre probele ridicate de acolo a fost identificat profilul ADN al unuia dintre suspecți. Ar fi vorba despre un individ stabilit în Belgia care ar fi venit în România acum trei săptămâni și a facut o oprire în Timiș, la Ilie Sitariu - bărbatul condamnat acum 5 ani, în Statele Unite, după ce a furat de pe cardurile unor americani peste 120 mii de dolari.

Poliția l-a ridicat pe Sitariu de acasă. Inițial, acesta avea calitatea de martor.

Ilie Sitariu poza, în Timiș, într-un om de afaceri onest și a încercat să își ascundă trecutul infracționtional.

Pe profilul lui de LinkedIn se prezenta drept director general a două firme de construcții.

Prima a avut anul trecut o cifră de afaceri de 400 de mii de lei iar jumătate din sumă a fost profit. Pentru cea de-a doua, înființată anul acesta, nu există date publice referitoare la activitatea economică.

Proprietarul apartamentului în care locuia Ilie Sitaru: „Are o firmă de construcții, dar nu mi-a trezit nicio suspiciune.”

Sitariu a fost reținut, după ce anchetatorii au stabilit o legătură directă între el și cei trei indivizi căutați pe uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. Când polițiștii i-au percheziționat apartamentul din Dumbrăvița - Timiș, unde stătea cu chirie, n-a scos un sunet în fața jurnaliștilor.

La audierile care au avut loc în Sibiu, la Parchet, Sitariu a fost pus în fața unor probe care l-au făcut totuși să vorbească. Una dintre ele... această imagine în care apare alături de unul dintre suspecții de crimă și o femeie, într-un mall din Sibiu. Secventa ar fi fost suprinsă cu o zi înainte de jaful terminat cu moartea lui Adrian Kreiner. Despre Sitariu, procurorii spun că...

Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct Parchetul de pângă Tribunalul Sibiu: „...ar fi ajuta autorii crimei cu găzduire și transport, contribuind și la plecarea din țară a unuia dintre autori.”

La aproape două săptămâni de la atac, rămân în continuare multe întrebări fără răspuns.

Am intrebat - de exemplu - Poliția dacă și la ce oră au fost instituite filtre la iesirile din oraș în noaptea jafului. Ni s-a răspuns că informația nu este destinata publicității.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: „După părerea mea, n-a funcționat sistemul de ordine publică și sistemul de intervenție rapidă. Așa zișii mascați care puteau să fie alertați astfel încât să încurce sau sa prindă infractorii. Cred că nu s-a acționat rapid, cine trebuia să facă managementul acestei grupe nu s-a sesizat foarte repede.”

Poliția ne-a răspuns că informația nu este destinată publicității și atunci când am vrut sa aflam care sunt procedurile de intervenție în cazul unui jaf cum a fost cel din locuința lui Adrian Kreiner și dacă aceastea au fost respectate.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: „Cred că lucrurile, am văzut din comunicatul de presă, au fost fost relaxate. S-a vorbit despre niste persoane care au intrat fără drept într-un imobil și că victima este la spital pentru îngrijiri medicale. Deja din sesizarea la 112, atunci trebuia sa se constate gravitatea faptei și atunci toate forțele care existau trebuiau alarmate și dispuse în dispozitiv.”

Este neclar în continuare, cine a comandat jaful și de unde aveau suspecții înformații despre bunurile de valoare pe care Adrian Kreiner le avea în locuință.  

Articol recomandat de sport.ro
"Eu sunt victima!" Trimis în judecată de Anamaria Prodan, Rechecampf o acuză pe impresară că l-a abuzat | FOTO
"Eu sunt victima!" Trimis în judecată de Anamaria Prodan, Rechecampf o acuză pe impresară că l-a abuzat | FOTO
Citește și...
Ce s-a aflat despre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima din Sibiu
Ce s-a aflat despre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima din Sibiu

La 11 zile după ce omul de afaceri, Adrian Kreiner, a fost jefuit și sufocat în locuința sa din Sibiu, cei trei agresori au fost identificați.

Filmul detaliat al crimei din Sibiu. Fiica lui Adrian Kreiner, ameninţată cu pistolul, le-a dat hoților banii din portofel
Filmul detaliat al crimei din Sibiu. Fiica lui Adrian Kreiner, ameninţată cu pistolul, le-a dat hoților banii din portofel

Omul de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, victima unui jaf în propria casă, a fost legat de mâini şi de picioare de către cei trei bărbaţi care au pătruns în locuinţa sa.   

A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO
A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO

Unul dintre cei trei suspecţi în cazul jafului urmat de crimă de la Sibiu a fost prins, joi seară, informaţia fiind confirmată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.  

Detalii șocante privind uciderea lui Adrian Kreiner. Milionarul a fost torturat printr-o metodă care provoacă durere extremă
Detalii șocante privind uciderea lui Adrian Kreiner. Milionarul a fost torturat printr-o metodă care provoacă durere extremă

Anchetatorii din Sibiu prezintă, joi, firul evenimentelor care au dus la decesul omului de afaceri din Sibiu. Adrian Kreiner a fost găsit pe canapeaua din living, legat într-o poziţie de tortură, care genera o durere extremă.

Ce rol ar fi jucat bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner
Ce rol ar fi jucat bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sibiu au descins la locuinţa din comuna Dumbrăviţa, de lângă Timişoara, a bărbatului care a fost ridicat, miercuri, fiind cercetat în dosarul privind moartea omului de afaceri Adrian Kreiner.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Burduja îl provoacă pe Nicuşor Dan la o dezbatere: „Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine pe argumente”
Burduja îl provoacă pe Nicuşor Dan la o dezbatere: „Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine pe argumente”

Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere şi a afirmat că vrea să vadă dacă “are curajul să se lupte cu mine pe argumente”.