Programul teraselor va fi redus în 7 județe și București. Orban: ”Erau locuri de petrecere”

Ultima actualizare: 01-08-2020 18:05
Surse: Programul teraselor va fi redus în mai multe zone, inclusiv București și Constanța
Inquam/ Octav Ganea

Terasele vor pune lacătul pe uşă şi scaunele pe mese la ora 23.00 în 7 judeţe şi în Capitală.

Decizia a fost luată, sâmbătă, de Comitetul Naţional pentru situaţii de urgenţă pentru a limita împrăştierea cu SARS-COV-2.

Terasele, barurile, cluburile și jocurile de noroc din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi nu vor mai putea funcționa după ora 23.

Restricțiile intră în vigoare începând de duminică

 

Potrivit deciziei Comitetului Național pentru situații de urgență, activitatea cazinourilor, teraselor, cluburilor şi barurilor din şapte judeţe şi municipiul Bucureşti nu poate începe înainte de ora 06,00 şi nu se poate prelungi după ora 23,00, începând de duminică, ora 12.00.

"Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti, nu poate începe înainte de orele 06,00 şi nu se poate prelungi după orele 23,00", prevede Hotărârea 38 a CNSU.

Totodată, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc în cele şapte judeţe şi în Bucureşti nu poate începe înainte de ora 06,00 şi nu se poate prelungi după ora 23,00.

Măsura se aplică pentru o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a CNSU.

Hotărârea se publică în Monitorul Oficial Partea I şi se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că CNSU va decide scurtarea programului de funcționare a teraselor din mai multe zone din țară.

”Reducerea orarului va funcționa pentru toată lumea. După ora 23.00 se tranformau în locuri de petrecere, fără respectarea regulilor și de asta am hotărât să luăm această măsură”, a spus Orban.

CNSU a luat în discuție reducerea programului la terasele din cele mai afectate zone de pandemie din țară.

Au fost vizate în principal locațiile de vacanță, precum litoralul și zonele de munte, dar și Capitala.

Premierul Ludovic Orban susține că sunt vizate terasele din tot județul, nu doar cele din anumite zone.

Autoritățile au transmis în mai multe rânduri că terasele nu respectă regulile de siguranță, ceea ce a dus la creșterea numărului de îmbolnăviri Covid-19.  

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO