Alte patru localităţi cu focare de Covid-19 din România au intrat în carantină

Ultima actualizare: 01-08-2020 10:15
Coronavirus România, 1 august...
Alte două localități din țară vor intra în c...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri seară, să pună în carantină patru localităţi în care există focare de COVID-19, respectiv Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda.

Măsura a fost confirmată, sâmbătă dimineaţă, printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Propunerea carantinării acestor localităţi a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Arad, în urma creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar CJSU a aprobat măsura. Carantina a intrat în vigoare de astăzi, când a fost emis un ordin de către şeful DSU, domnul Raed Arafat", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 1.045 de persoane, iar 83 au decedat.

Doar în ultimele trei săptămâni, 327 de persoane au fost confirmate bolnave de COVID-19, iar 180 erau internate vineri după-amiază, în timp ce 143 sunt la domiciliu sau au fost externate.

Vineri seară s-a decis și carantinarea localităților Bălilești și Dârmănești din județul Argeș.

Până în acest moment s-a mai impus carantinarea orașului Făget din Timiș și a altor trei sate învecinate, dar și a localităților Cartojani din Giurgiu și Gornet din Prahova.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO