Marturisirea cutremutaroare pe care Mihai Nesu a facut-o in urma cu doua saptamani: "Tata e intr-o mare depresie"

×
Codul embed a fost copiat

"Azi-noapte a murit si tata", este anuntul cutremurator facut luni dimineata, pe Facebook de Mihai Nesu, fostul fotbalist care de trei ani incoace trece printr-o drama greu de imaginat.

Ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile, tanarul si-a pierdut mama, in primavara aceasta, rapusa de cancer. Iar acum tatal lui, Mircea Nesu, fost mare arbitru al Romaniei, a murit la spitalul din Oradea. Avea 74 de ani si era de o saptamana la terapie intensiva din cauza unei intoxicatii cu medicamente.

Tatal fotbalistului Mihaita Nesu a ajuns la Spitalul Judetean din Oradea in urma cu o saptamana, dupa o intoxicatie medicamentoasa.

Mihaita Nesu declara, in urma cu doua saptamani, intr-un interviu pentru Liga Profesionista de Fotbal ca: "Tata e intr-o mare depresie... Dupa ce a murit mama i-a fost si mai greu, tot mai greu. Dar il ajut, il fac eu sa treaca peste asta".

Era in stare foarte grava si, dupa ce medicii l-au stabilizat, a fost transferat la sectia de psihiatrie de la spitalul municipal. Din nefericire, starea pacientului s-a degradat de la o zi la alta si, cu toate eforturile medicilor, Mircea Nesu s-a stins luni dimineata, intr-un salon de terapie intensiva. Atat fiul sau, Mihai Nesu, cat si unul dintre cei mai buni prieteni, antrenorul echipei Universitatea Cluj, George Ogararu, contesta ipoteza unei tentative de sinucidere.

Citește și
mihai nesu
Lectia oferita de Mihai Nesu chiar de ziua sa. A schimbat destinul a 26 de copii pe care statul i-a ignorat
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Intr-o scrisoare emotionanta postata pe Facebook, Mihai Nesu a vorbit despre drama prin care trece. Cu o putere iesita din comun, a tinut sa nege varianta unei posibile sinucideri a tatalui sau.

“Azi noapte a murit si tata. Nu s-a sinucis asa cum s-a anuntat. S-a stins dupa o saptamana la terapie intensiva, chinuit fiind de insuficienta cardiaca, respiratorie si renala. Dumnezeu sa-l odihneasca! Ma bucur ca m-am intors din Olanda si am putut fi langa parintii mei in ultimele lor luni. Sa-i mai supar putin cu obrazniciile mele. E un an foarte trist, dar asta ii cursul vietii si cu ajutorul lui Dumnezeu depasim toate momentele grele. Multumesc tuturor pentru suport si celor din media, care m-au cautat, sa ma ierte, dar sa ma inteleaga ca nu vorbesc cu ei” a scris Mihai Nesu pe pagina de Facebook a fundatiei sale.

Din mai 2011, viata lui Mihaita Nesu s-a schimbat complet. Dupa un tragic accident suferit la un antrenament, a ramas paralizat de la gat in jos. Tatal sau, desi slabit de durere si de suferintele medicale, i-a fost in permanenta alaturi. Dupa pierderea parintilor si despartirea de sotie, Mihai Nesu a mai ramas doar cu sora lui. Revenit in tara, dupa ce medicii din Olanda si Statele Unite nu au mai putut sa-l ajute, el este membru al echipei tehnice de la Universitatea Cluj, unde George Ogararu este antrenor principal.

Surse medicale: Tatal lui Mihai Nesu a murit la spital, unde ajunsese dupa o supradoza de medicamente

Mircea Nesu, tatal fotbalistului Mihai Nesu, a murit, luni dimineata, la un spital din Oradea, unde fusese internat in stare grava dupa ce a luat o doza foarte mare de medicamente, afirma surse medicale.  Potrivit unor surse medicale, Mircea Nesu, in varsta de 74 de ani, a fost internat la Spitalul Judetean din Oradea in 12 octombrie, in stare foarte grava, dupa ce a inghitit o cantitate mare de medicamente, pe fondul unei depresii severe, provocate atat de decesul sotiei sale, in aceasta primavara, cat si de faptul ca suferea de o boala incurabila, iar fiul sau este imobilizat in carucior.

Transferat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal, luni dimineata la ora 5.00, medicii i-au declarat decesul, nemaiputand sa il salveze. Fiind o moarte suspecta, cazul a fost anuntat si Politiei. "Luni, in jurul orei 11.00, Politia Bihor a fost anuntata telefonic de un reprezentant al Spitalului Municipal «Gavril Curteanu» despre faptul ca un barbat de 74 de ani a decedat in spital. Cauza exacta a decesului urmeaza sa fie stabilita dupa necropsie", a declarat, subcomisarul Alina Dinu, purtatorul de cuvant al Politiei Bihor.

Medic de profesie, Mircea Nesu a fost jucator de fotbal la Universitatea Cluj in timpul studentiei, respectiv in anii '60, arbitru international de fotbal, dar si candidat la Primaria Oradea in 1992, din partea Conventiei Democratice Romane. El locuia la Oradea impreuna cu fiul sau, Mihai Nesu. In luna aprilie a acestui an, Monica Nesu, mama fotbalistului Mihai Nesu, a incetat din viata, apropiatii afirmand ca aceasta a fost extrem de afectata de accidentul care i-a lasat fiul invalid.

In 10 mai 2011, Mihai Nesu, transferat in 2009 de la Steaua la echipa olandeza Utrecht, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez, ulterior fiind diagnosticat cu fractura de vertebra cervicala, iar de atunci existenta sa depinde de un carucior cu rotile. Dupa mai multe tratamente in strainatate, Mihai Nesu s-a mutat in 2013 in locuinta parintilor sai din Oradea.  Fotbalistul Mihai Nesu are in palmares opt selectii in echipa nationala de seniori a Romaniei si 12 in selectionata de tineret.

Ogararu: Decesul tatalui sau este inca un necaz pe capul lui Mihai Nesu

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, George Ogararu, a declarat, luni, la postul Sport.ro, ca decesul lui Mircea Nesu, tatal lui Mihai Nesu, este "inca un necaz" pe capul prietenului si colaboratorului sau de la gruparea ardeleana."Totul s-a intamplat azi-noapte sub supravegherea medicilor, dar din pacate nu a putut fi salvat. Asta este inca un necaz pe capul lui Mihai. Zvonurile legate de sinucidere sunt total neadevarate si nu as fi vrut sa ia amploare. Noi toti suntem alaturi de familia Nesu", a afirmat Ogararu.

Jucatorii echipei Universitatea Cluj vor participa la inmormanarea lui Mircea Nesu

Jucatorii, antrenorii si oficialii clubului Universitatea Cluj vor participa, miercuri, la Oradea, la inmormantarea fostului arbitru Mircea Nesu, tatal lui Mihai Nesu, a declarat, pentru Mediafax, presedintele gruparii ardelene, Vlad Munteanu."Tatal lui Mihai se afla de o saptamana la terapie intensiva la un spital din Oradea, iar medicii anuntasera familia ca se poate intampla orice. Inmormantarea va avea loc miercuri si o sa participam si noi împreuna cu lotul echipei", a afirmat, Vlad Munteanu.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Mama fostului fotbalist Mihai Nesu a decedat
Mama fostului fotbalist Mihai Nesu a decedat

Fostul fotbalist Mihai Nesu a suferit o noua lovitura, dupa ce mama sa, Monica Nesu, a incetat din viata, apropiatii afirmand ca a fost extrem de afectata de accidentul care i-a lasat fiul invalid, iar mai recent si de decesul fratelui sau.

Lectia oferita de Mihai Nesu chiar de ziua sa. A schimbat destinul a 26 de copii pe care statul i-a ignorat
Lectia oferita de Mihai Nesu chiar de ziua sa. A schimbat destinul a 26 de copii pe care statul i-a ignorat

Condamnat de aproape trei ani la o viata in scaun cu rotile Mihai Nesu ne da de ziua lui cea mai puternica lectie de omenie.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.