Sapte barbati au fost surprinsi de avalanse si au ramas locati pe un drum forestier. Cum s-a terminat "aventura"

Dată publicare: 10-01-2015 12:55
Dată actualizare: 13-01-2015 07:01


Surprinsi de avalanse vineri noapte, sapte barbati au ramas blocati pe un drum forestier, în nordul orasului Baia Mare. Oamenii se aflau intr-un camion care transporta lemne cand zapada s-a desprins de pe munte si a blocat soseaua.

La scurt timp, drumul a fost acoperit in totalitate de alte doua caderi puternice de zapada. Aflati intr-o zona impadurita si fara semnal la telefon, cei sapte oameni si-au facut curaj si au plecat pe jos sa sune la 112. Era singura lor salvare.

La cateva ore dupa miezul noptii echipele de salvare au plecat in cautarea celor sapte barbati blocati in nameti. Oamenii lucrau la o firma de exploatare a lemnului, iar camionul era plin cu busteni cand i-a surprins prima dintre avalanse. Au incercat in zadar sa elibereze drumul forestier, mai ales ca la scurt timp au urmat alte doua caderi de zapada. Ca sa anunte salvatorii, au fost nevoiti sa urce un deal intr-o zona in care aveau semnal la telefoanele mobile.

"Oamenii au sunat la numarul de urgenta 112 azi noapte in jurul orei 1, pentru ca au ramas izolati", a spus Cosmin Mesaros, Prefectura Maramures.

Ca sa ajunga la cele sapte persoane, echipele de interventie au curatat drumul pe o distanta de cinci kilometri. Cei sapte barbati au ajuns in oras abia sambata dimineata.

"S-a intervenit cu 3 utilaje de dezsapezire pentru a-i cobori de acolo. Ce 7 muncitori nu s-au aflat in pericol, atat faptul ca nu se puteau evacua din acea zona", a spus Ioan Muresan, ISU Maramures.

In nordul tarii, ninsorile nu s-au oprit nici in cursul zilei, iar un autocar cu 30 de copii a ramas si el blocat tot din cauza unei avalanse. Aflati in tabara in statiunea Izvoarele din Maramures, copiii voiau sa ajunga in Baia Mare, dar s-au intors din drum si sunt in siguranta.

Tags: avalansa,


VIDEO PROTVPLUS.RO