Strada din Sectorul 1 care arată ca după război. Oamenii așteaptă de peste 10 ani să se schimbe ceva

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

În anul 2018, o stradă aflată într-o capitală europeană arată, de ani de zile, ca după război, cu zeci de gropi adânci dintr-un capăt în altul. Şi vorbim despre un drum din zona de nord a Bucureştiului, unde locuinţele au preţuri piperate.

Locatarii susţin că au fost nevoiţi să se ocupe singuri de iluminatul stradal şi de utilităţi şi că, în ultimii 14 ani, în schimbul numeroaselor sesizări, au primit de la primărie doar promisiuni.

Pentru 100 de familii care au adresa pe Drumul Eugen Brote din Sectorul 1 al Bucureştiului, naveta între serviciu şi casa se transformă zilnic într-o aventură. Pe această stradă din Capitală, realitatea este în contrast cu zona de lux. Dintr-un capăt în altul, drumul este presărat de capcane uriaşe, iar când ninge sau plouă, apa acumulată în gropi depăşeşte lejer nivelul gleznei.

Locatar: „Asta este ţinuta mea de când a început să ningă.Dacă se întâmplă ceva grav aici, nu cred că poate intra vreo ambulanță."

Taximetrist: „Dacă suntem în Bucureşti aici, îmi pare rău.”
Reporter: „E Sectorul 1.”
Taximetrist: „Aoleu? Eu credeam că e sectorul agricol."

Când au văzut că nimeni nu ia măsuri, cei care locuiesc în această zonă, unde un apartament costă în jur de 160 de mii de euro au încercat ei să facă diverse lucrări.

Tomescu Bogdan, locatar: „Am încercat noi să ne acoperim gropile cu pietriş, nisip pentru că nu se mai putea circula."

Femeie: „Eu vin la fete şi urăsc strada asta să intru şi le cert de fiecare dată de ce au venit tocmai aici şi nu unde stăteau în Colentina."

Problemele sunt vechi şi, cu toate că oamenii au depus numeroase sesizări, nu s-a schimbat nimic. În 2006, i-au trimis o scrisoare primarului din acea perioadă. Atunci, acesta promitea că drumul va fi asfaltat cu fonduri de la Banca Mondială.

Alexandru Roșca, locatar:Stăm din 2004 aici, deja au trecut 14 ani şi tot neasfaltatăa. Nişte prieteni care stau în satul Cățelu, la intrarea pe autostradă, unde au asfalt, canalizare, apă, tot ce trebuie, pe o suprafaţă cam ca a mea, ei plătesc 120 de lei, iar noi plătim 1500."

Duminică, oamenii au protestat, în speranţa că se vor face auziţi.

Clotilde Armand, consilier local la Primăria Sectorului 1: „În Primăria Sectorului 1 nu se fac investiţii, în schimb se fac cheltuieli pe spaţii verzi, la ADP, la DGASPC, dar nu se fac investiţii."

Contactaţi de reporterii PROTV, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 nu au oferit un punct de vedere.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO