ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. 4000 de persoane au asistat la parada, in Bucuresti. Cele mai importante momente ale ceremoniei

Dată publicare: 30-11-2014 20:23
Dată actualizare: 03-12-2014 07:07


ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. 4000 de persoane au asi...
PARADA DE 1 DECEMBRIE. Momentul intonarii imnului...
Corespondentul ProTV Rares Nastase a transmis dint...
Defilare 1 decembrie 2014, Ziua Nationala...
Parada militara din Piata Constitutiei - 1 decembr...

www.stirileprotv.ro a transmis LIVE parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti.

LIVE UPDATE: PARADA DE 1 DECEMBRIE ORGANIZATA IN CAPITALA

Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale in Piata Constitutiei din Bucuresti s-a incheiat, duminica, dupa aproximativ o ora si zece minute, la eveniment asistand peste 4.000 de persoane.

La parada au participat peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP, iar militarilor romani li s-au adaugat si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.Momentul de defilare aeriana din parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale in Piata Constitutiei din Bucuresti a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile.

La parada militara au asistat presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa. Intre oficialitatile prezente la eveniment s-au aflat de asemenea presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte Emil Constantinescu, seful Statului Major al Armatei, Stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari.

Fata de anii trecuti, parada militara organizata de Ziua Nationala s-a desfasurat anul acesta in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Ora 11:50 Fostul presedinte Emil Constantinescu, alaturi de Sorin Oprescu, primarul Capitalei, in timpul paradei de 1 Decembrie

Ora 11:45 A inceput si parada Jandarmeriei Romane!

Ora 11:40 Ilie Nastase este prezent si el la parada, imbracat in haine militare.

Ora 11:30 A inceput parada tehnicii militare. Corespondentul ProTV Rares Nastase a transmis dintr-un blindat tip Piranha.

Ora 11:30 Un moment important al paradei este demonstratia de manuire a armamentului facuta de Regimentul 30 de Garda "Mihai Viteazul".

Ora 11:10 Sunt foarte multi copii in  Piata Constitutiei in ciuda vremii de afara. La parada mai participa presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, Seful Statului Major al Armatei, Stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari.


Ora 11:10 Defilarea militarilor Armatei Romane a inceput cu Fortele Terestre.

Ora 11:05 Premierul Victor Ponta a inghetat in timpul intonarii imnului. Din cauza conditiilor meteo favorabile, a fost anulata partea de defilare aeriana.

Ora 11:00 A inceput parada. Presedintele Traian Basescu a sosit in Piata Constitutiei si a trecut in revista garda de onoare, apoi a asistat la intonarea imnului. In premiera la aceasta parada, sunt doua garzi de onoare. Seful statului se afla in tribuna oficiala, la distanta de premierul Victor Ponta, care este incadrat de vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. Presedintele Romaniei a fost huiduit in momentul in care a ajuns in Piata Constitutiei, dar si in momentul in care a primit Garda de Onoare

Ora 10:40 Ninsoarea ar putea sa impiedice avioanele si elicopterele sa zboare in timpul paradei.

Ora 10:30 Ceremonia militara organizata in Capitala de Ziua Nationala a intrat in linie dreapta. Asa arata Piata Constitutiei cu cateva minute inainte de inceperea defilarii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO