STIRI INTERNE PE SCURT. Constructia Autostrazii Comarnic Brasov ar putea incepe anul acesta, in iulie

28-05-2014 19:41


Autoritatile ne promit din nou ca vor incepe constructia autostrazii Comarnic-Brasov, desi contractul nu a fost inca semnat.

Fondurile pentru Prima Casa sunt pe sfarsite dupa doar 5 luni, iar Gheorghe Stefan, zis Pinalti, a fost pus sub acuzare pentru cateva afaceri pe care nu avea voie, sa le detina ca primar.

Constructia Autostrazii Comarnic Brasov ar putea incepe anul acesta, in iulie. Directorul Companiei de Drumuri a declarat, potrivit Mediafax, ca statul va semna contractul cu firmele care au castigat licitatia luna viitoare. Oficialii nu stiu deocamdata care va fi pretul final al primei autostrazi din Romania facuta cu bani privati. Tronsonul, lung de 53 de kilometri, are termen de finalizare anul 2017.

Banii alocati de Guvern anul acesta pentru creditele Prima Casa s-au epuizat in proportie de 95%. Fondul de garantare a imprumuturilor a anuntat ca, in ultima luna, romanii sunt foarte interesati de acest program, inregistrand o medie de 140 de cereri pe zi. Jumatate din sumele acordate de banci sunt sub 40.000 de euro, iar cele mai multe locuinte cumparate prin programul guvernamental sunt apartamentele cu 2 camere.

Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost pus astazi oficial sub acuzare de procurorii anticoruptie pentru ca ar fi obtinut profituri de la o firma pe care o controla, desi ii era interzis sa faca afaceri. In plus, Gheorghe Stefan, zis Pinalti, este acuzat ca ar fi influentat politic gestionarea fondurilor publice destinate alimentarii cu apa a unor comune din judetul Neamt. La iesirea de la DNA, Gheorghe Stefan a refuzat comenteze acuzatiile.

Un director OMV Petrom este acuzat ca ar fi primit 45.000 de euro mita. Banii ar fi fost dati de un om de afaceri care voia sa cumpere mai multe cladiri de la concernul austriac. Pentru ca valoarea imobilelor sa fie subevaluata chiar si cu 50 la suta, directorul Nicolae Gavrilescu ar fi cerut bani. Iar omul de afaceri a anuntat Directia Nationala Anticoruptie.

VIDEO PROTVPLUS.RO