Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, i-a raspuns lui Dragnea: "Am iesit in piata pentru ca imi pasa"


Ultimul update: Joi 09 Februarie 2017 07:01
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2017 23:34
Categorie: Stiri actuale
steven van groningen

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, i-a oferit replica lui Liviu Dragnea, pe Facebook, dupa ce acesta a declarat ca i se pare “incorect ca presedintele unei banci straine, un cetatean strain, sa protesteze impotriva Guvernului”.

Aparitia lui Van Groningen la proteste antiguvernamentale a fost dezvaluita de catre senatorul PNL, Daniel Zamfir, cel care l-a si pozat pe presedintele bancii Raiffeisen, atunci cand se afla alaturi de manifestantii din Piata Victoriei, cel din urma acuzandu-l ca banca la care lucreaza ar fi “facut sute de milioane de pe carca statului roman”.

Acum, Steven van Groningen a oferit replica la acuzatiile care i se aduc. “Prezenta mea acolo este o decizie personala. Inainte de a fi presedinte de banca sunt tata si imi pasa de viitorul copiilor mei si al tarii in care locuiesc”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Liviu Dragnea: Mi s-a parut incorect ca presedintele unei banci straine sa protesteze impotriva Guvernului

El a tratat si problema “cetateniei”, unde i se reprosa ca nu este roman, desi conform spuselor domniei sale, a trait in Romania in ultimii 20 de ani: “Inteleg ca faptul ca imi pasa de ceea ce se intampla in Romania, tara unde am locuit 20 de ani si care pentru mine este acasa, ii deranjeaza pe unii. Am vazut reactii de indignare de la politicieni, declaratii ca ”nu este corect” sa ma aflu acolo.”

In final, Van Groningen a specificat ca stia riscul la care se expune iesind in piata, precizand ca se astepta ca acest aspect sa fie explotat, dar a facut-o fiindca “ii pasa”.

“Imi pasa. De aceea am fost in piata. Era de asteptat ca unii vor exploata prezenta mea intr-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum”.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO