Medicii au explicat ce s-a întâmplat cu Stela Popescu pe scenă: ”Zone din creier nu primeau suficient sânge"

Stela Popescu, scenă
Pro TV

În timp ce mii de oameni o plâng și se roagă pentru sufletul ei, medicii au stabilit că actrița Stela Popescu a murit din cauza unui atac cerebral vascular.

A fost găsită fără suflare în holul casei. Poate că a încercat să iasă afară și să ceară ajutor pentru că se simțea rău. Dramatic este faptul că artista ar fi suferit un prim atac cerebral în timp ce se afla pe scena unei gale. Din păcate, oamenii din sala nu au realizat cât de gravă este starea ei și au pus incoerența actriței pe seama bătrâneții.

România este pe locul trei la numărul cazurilor de persoane care suferă un atac vascular cerebral și la mortalitate. Medicii spun că pacienții ajung cu întârziere prea mare la spital, când ar trebui să vină în maxim 90 de minute de la producerea atacului.

Înainte de a mă asculta... Eu am venit acum, nu pentru că eu sunt neorganizată, ci că voi sunteți... De 20... 50 și... De 20 și... Am văzut acasă... Toată casa mea... V-am văzut pe voi... Pentru că ei nu m-au chemat... Eu n-am chemat... Nu am venit. Nu știu de ce. De ce m-ați chemat, mă, dacă nu m-ați chemat să fiu la voi aici? Stau de-acasă, fac toata casa... Da, sunt acasa”, este discursul incoerent al artistei, cu două zile înainte de a fi găsită decedată.

Stela Popescu a participat cu două zile înainte de moarte la gala femeilor de succes. Artista a urcat pe scenă ca să își ridice premiul pentru întreaga sa carieră. Felul în care vorbea actrița, în vârstă de 81 de ani, i-a făcut pe cei din jur să își dea seama că ceva nu este în regulă cu ea.

”M-am îmbrăcat, m-am îmbrăcat, m-am comparat... Nu ne-am... Coafura... Drept care, m-am des... Dezbrăcat. Nu pot să vorbesc de draci. Că-s plină de draci. Eu am temperament. M-am coafat, m-am îmbrăcat. După aceea m-am culcat. M-am desfăcut... Mai bine stăteam acasă, decât să mă vedeți în halul acesta. Că sunt a dracului, de dracul, dracul... Nu mai viu la voi, pe cuvântul meu, pentru că nu o să mă mai chemați. Că nu mai pot să mai vin la voi
”, a mai spus artista.

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Premiul îi cade din mâna, însă actrița nu pare să bage de seamă. Este apoi condusă la masă.

Dan Cristian Popescu, viceprimar: ”În primul rând, modul în care ținea microfonul mi s-a părut foarte ciudat și ce spunea... era foarte supărată.... M-am gândit că organizatorii or fi greșit. Era și o mică incoerența, am pus-o pe seama vârstei, sănătății.”

Flavia Covaciu
, organizatorul galei: "Am mers la colega ei din teatru, am rugat să verifice... Nimeni nu a îndrăznit să o întrebe... Așa mare actrița, nu am vrut să jignim."

In acele momente, spun medicii, Stela Popescu suferea un atac vascular cerebral. O zonă a creierului nu mai era irigată cu sânge, iar asta îi afecta acțiunile.

Dr. Horațiu Ioani, medic specialist neurochirurgie: ”Se poate observa că dânsa are un limbaj incoerent, vorbește despre lucruri care nu au legătură cu evenimentul. Acesta era un prim semnal de alarmă. Anumite zone din creierul dânsei, unde este centrul vorbirii, nu primeau suficient sânge. Este incoerentă în limbaj, i-a scăpat acum ceva din mâna dreaptă, poate fi o neatenție, dar și un semn că e ceva mult mai serios. De exemplu, la AVC apare un deficit motor, mâna sau piciorul nu mai au forță. Probabil era un AVC în desfășurare în timp ce avea loc această filmare."

Actrita Oana Pellea s-a arătat șocată de cele întâmplate și a scris pe pagină ei de Facebook

"Stela Popescu a trăit o viață pe scenă. A început să moară tot pe scenă în față publicului. Publicul nu a înțeles că Stela murea, puțin câte puțin, în față lui. Publicul a aplaudat...Nimeni din public nu a chemat salvarea", a scris Oana Pellea.

Rodica Popescu Bitănescu: ”E foarte grav dacă atâta lume care a fost acolo nu a realizat că ceva se întâmplă cu ea... și nu știu, au lăsat-o să plece? Dar un om care este deja bolnav, nu te iei după ce spune, poate ea nu realiza ce spune.”

Alin Gheofgisan
, actor: ”Dupa părerea mea, a fost foarte vizibilă existența unui declic. Ceva s-a întâmplat acolo. Ea tot timpul a încercat să mascheze, scena era pe primul plan, nu cum se simte ea. Trăiesc cu convingerea că într-adevăr s-a simțit foarte rău. Ceva s-a întâmplat acolo și ar fi trebuit împotriva voinței ei să fie dusă.”

Dupa acest episod, Stela Popescu și-ar fi recăpătat fluența în vorbire, iar la ora 10:00 seara un șofer a dus-o acasă. A doua zi, miercuri, după prânz, o vecină s-a întâlnit cu ea. A ajutat-o să coboare din taxi pentru că se mișca cu dificultate.

”A zis că se simte obosită, mergea greu, cu pași mici", a spus vecina.

În noaptea de miercuri spre joi, Stela Popescu a suferit cel mai probabil un al doilea atac cerebral vascular, de data aceasta hemoragic și a murit. Era singură în locuință și a fost descoperită abia a două zi, la prânz, când a venit în vizită fiica adoptivă.

Medicii spun că simptomele sunt ușor de identificat când o persoană suferă un atac vascular cerebral.

De obicei, după ce are loc atacul, sunt afectați centrii nervoși ai feței și gura poate deveni asimetrică, ochiul sau obrazul căzute, persoana are dificultăți de vorbire, este incoerentă, confuză. Când îi cereți să ridice ambele brațe, nu va reuși să o facă în mod egal, pentru că o parte a corpului este mai afectată de atac.

Pe măsură ce starea se agravează, lista simptomelor se lungește și apar:
- amorțeli,
- tulburări de vedere la un ochi sau la ambii,
- amețeala, pierderea echilibrului sau a coordonării
-dureri de cap severe fără o cauza cunoscută.

Conf. dr. Cristina Tui: ”Timpul este foarte prețios, a așteptat familia să vină de la serviciu, e important să meargă imediat la camera de gardă."

Decesul actriței Stela Popescu este investigat și de polițiști, pentru că este încadrat la moarte suspectă. Datele strânse până acum arată că artista a murit din cauze medicale.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Trupul neînsufleţit al actriței Stela Popescu, depus la Teatrul Constantin Tănase
Trupul neînsufleţit al actriței Stela Popescu, depus la Teatrul Constantin Tănase

Din păcate, timpul despre care vorbea Stela Popescu nu a mai avut răbdare cu ea și s-a oprit.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.