Stan Mustata va fi judecat sub control judiciar. Judecatorul se afla in arest la domiciliu

Ultima actualizare: 13-03-2015 07:01
Stan Mustata

Judecatorul Stan Mustata, acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile in dosare pe care le judeca, va fi judecat in continuare sub control judiciar, dupa ce instanta suprema a admis inlocuirea masurii arestului la domiciliu.

Decizia de marti a Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva. Stan Mustata era in arest la domiciliu din 29 octombrie.

Anterior, el a fost in arest preventiv, incepand din 30 aprilie. Grefiera Mariana Curea, suspectata ca i-ar fi fost complice, este judecata sub control judiciar in acest dosar, din 29 octombrie, pana atunci fiind si ea arestata preventiv din 30 aprilie.

In dosarul de coruptie mai sunt judecati si Ion Boraciu, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora.

Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila. Dialogurile purtate intre membrii grupului din care facea parte judecatorul Stan Mustata arata obisnuinta acestora de a percepe tarife pentru solutii favorabile in dosare, conform DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie se stia inca din 2005 ca judecatorul Stan Mustata cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 8 mai, sa il suspende din magistratura pe judecatorul Stan Mustata.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in 3 martie, sa ii inainteze presedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din functie a magistratului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO