Reactia RATB dupa modul in care s-au comportat controlorii cu un tanar care nu avea bilet. "Este inacceptabil"

Ultima actualizare: 03-02-2016 07:11

Un nou incident petrecut intr-un autobuz RATB starneste revolta calatorilor care au vazut scena pe internet.

Scena se petrece chiar langa usa, tanarul incercand fara succes sa coboare din mijlocul de transport. Cei trei controlori il apuca de haine si incearca sa il impiedice sa coboare.

Din pacate pentru calatorul prins in neregula, nimeni nu intervine. Legal, ar fi trebuit sa apeleze la ajutorul politiei, pentru ca eventuala contraventie sa fie constatata fara violenta.

Insistenta celor trei controlori e cu atat mai mare cu cat tanarul sustine ca nu le poate prezenta actul de identitate. Scena ia sfarsit dupa cateva minute, cand cei patru coboara intr-o statie, unde intreg scandalul este preluat un echipaj de jandarmi. Cel mai probabil, tanarul si-a primit amenda pentru ca a calatorit fara bilet. Insa de-acum este doar decizia lui de a face sau nu o plangere penala impotriva celor trei controlori RATB.

Cei mai multi cred ca agresorii trebuiau pusi la punct chiar de calatori, insa sunt si voci care cred ca si calatorul are partea lui de vina.

Raspunsul RATB

 

„Procedura e clara: in conditiile in care n-ai titlu de calatorie trebuie sa prezinti un act de identitate in baza caruia se aplica sanctiune contraventionala. In niciun caz nu ai voie sa privezi pe cineva de libertate, asa ceva nu exista. Din punctul nostru de vedere acesti angajati s-au comportat inacceptabil. Comisia de disciplina va analiza cazul si cei implicati pot fi sanctionati cu reducerea salariului sau chiar concedierea. Vom trata cazul cu maxima exigenta", a explicat Constantin Tobescu, reprezentant RATB pentru adevarul.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO