Spitalul Mobil de la Lețcani se închide pentru igienizare. Ce se întâmplă cu bolnavii de COVID

Ultima actualizare: 13-01-2021 22:06
spital mobil iasi

Se închide spitalul mobil de la Lețcani, pentru igienizare și dezinfecție. Managerul spitalului de boli infecțioase din Iași susține că decizia nu are nicio legătură cu penele dese de curent și frigul din saloane.

 

În acest motiv, în unitatea mobilă sunt internate 17 persoane infectate cu COVID-19.

Doi dintre pacienți se află la Terapie Intensivă și vor fi transferaţi, joi, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Ceilalţi 15 pacienţi cu forme medii de boală vor fi duşi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Facem o igienizare şi o dezinfectare a unităţii. Este singurul spital unde nu s-a făcut acest lucru în ultima perioadă. Săptămâna viitoare, spitalul mobil de la Leţcani va putea face din nou internări", a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

El a spus că este decizia mutării bolnavilor la unităţi medicale din municipiu nu are legătură cu faptul că se anunţă zile geroase la Iaşi, iar în saloanele spitalului mobil, în unele zile temperatura a coborât şi la 17 grade relatează news.ro.

„Chiar este o coincidenţă, dar în aceste zile vom verifica şi toate instalaţiile", a afirmat medicul Florin Roşu.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, la câteva luni după ce zecile de containere care compun unitatea medicală au fost aduse din Turcia de către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Iaşi. Spitalul a costat peste 13 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO