Județele unde spitalele nu mai au loc la terapie intensivă. Medicii spun că situație e dramatică

Dată publicare: 02-07-2020 19:58
Dată actualizare: 02-07-2020 19:58


Cu 450 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, România înregistrează încă o zi grea în lupta cu coronavirusul.

În Prahova, Buzău și Argeș, spitalele sunt depășite, iar multe dintre secțiile de terapie intensivă nu mai au loc pentru pacienți.

În plus, medicii și asistenții sunt epuizați și anunță că dacă nu vin întăriri din alte județe nu vor mai putea să facă față.

Numărul persoanelor infectate s-a triplat în ultima lună în Buzău

 

În Buzău, numărul celor depistați pozitiv s-a triplat în ultima lună.

Cele două spitale suport COVID din zonă sunt aproape pline, iar la terapie intensivă nu mai sunt locuri.

Autoritățile medicale vorbesc despre o situație fară precedent de la începutul crizei sanitare.

Felicia Vasile, director medical Spitalul Rm. Sărat: „Suntem la capacitate maximă, pacienții sunt distribuiți în absolut toate secțiile și compartimentele spitalului. Dacă mai vin pacienți spre internare nu mai putem respecta criteriile epidemiologice de internare.”

Claudia Damian, manager Spitalul de Urgență Buzău: „Mai am 11 paturi disponibile pentru pacienții pozitivați și după cum ați văzut numărul pacienților care se pozitivează zilnic este în creștere și nu știm unde să îi ducem, mai ales că și Bucurestiul este aproape plin și refuză transferul pacienților”.

În Buzău, inclusiv cei din conducerea Direcției de Sănătate Publică au fost infectați cu coronavirus. Directorul și epidemiologul șef sunt internați în spital. Alți angajați sunt pe lista de suspecți.

Denisa Irimia, purtător de cuvânt Prefectura Buzău: „În urma anchetei epidemiologice declanșate la DSP au fost identificați trei contacți direcți, angajați ai instituției, care au fost plasați în izolare la domiciliu.”

Numărul cazurilor de Covid-19 s-a triplat în Argeș

 

Numărul celor depistați pozitiv cu COVID-19 s-a triplat și în Argeș după relaxarea restricțiilor. În ziua cu cele mai multe îmbolnăviri, șeful DSP din zonă - medic militar - și-a dat demisia.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: „Din punct de vedere instituțional e ceva care nu se face într-o perioadă atât de grea"

Cu aproape 900 de persoane infectate în tot județul, spitalele din Argeș încep să fie depășite de situație. 90 de bolnavi au trimiși deja în alte localități, cu elicopterul, în stare gravă. Secția de terapie intensivă din Mioveni riscă să se închidă în lipsa medicilor.

Adriana Molfea, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești: „Au cerut concediu și nu mai avem pe cine să trimitem acolo.”

Prahova, județul cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore

 

Sunt 66 de noi infectări și în Prahova, cele mai multe din țară în ultimele 24 de ore. Majoritatea sunt pacienți din două centre de dializă.

Bogdan Nica, director DSP Prahova: „Numărul mare îmi indică că s-a folosit aerul condiționat, ceea ce nu e recomandat, fie nu s-au respectat regulile obligatorii pentru astfel de centre și vom lua măsurile legale care se impun.

Liliana Maxim, purtător de cuvânt Prefectura Prahova: „Am avut raportate 66 de cazuri, asta în condiția în care pe tot parcursul stării de urgență am avut sub 80 de cazuri.”

Există un focar și la clubul de fotbal Petrolul Ploiești. Cinci jucători sunt acum în grija medicilor.

În plus, a fost suspendată activitatea la Curtea de Apel Alba, unde cinci judecători și un grefier au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Probleme au apărut joi și la Spitalul Clinic de Nefrologie Carol Davila. Un medic și doi asistenți au fost confirmați cu boala.


VIDEO PROTVPLUS.RO