Spania și-a vaccinat deja aproape jumătate dintre copii împotriva Covid-19

Ultima actualizare: 17-01-2022 13:11
vaccin
Pro TV

Aproape jumătate dintre copiii cu vârste între 5 și 11 ani din Spania au fost vaccinați împotriva Covid-19, în condițiile în care Guverul vrea să imunizeze cu prima doză 70% din copii, până la jumătatea lunii februarie.

Peste 1,3 milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au fost vaccinați cu prima doză a vaccinului pediatric împotriva COVID-19 de la Pfizer, deși autoritățile sanitare și-au exprimat un optimism moderat cu privire la situație, deoarece infecțiile cu varianta Omicron sunt în creștere, scrie Euractiv.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, numărul copiilor infectați cu vârsta sub 11 ani a urmat aceeași tendință ca și în alte grupe de vârstă: a crescut brusc din 19 decembrie și pare să fi început să scadă de la jumătatea acestei săptămâni.

Din 15 decembrie, când a început campania de vaccinare pentru copii în Spania, peste 1,3 milioane de injecții pediatrice au fost administrate la 40,9% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

În ciuda naturii de răspândire rapidă a lui Omicron, cursurile pentru copii s-au reluat după vacanța de Crăciun, dar cu unele modificări. Măștile trebuie purtate în pauze, precum și în sălile de clasă și există un nou protocol care evită blocarea continuă a cursurilor.

Scopul guvernului este ca aproximativ 70% dintre copiii spanioli să fi fost vaccinați cu prima doză până în primele săptămâni ale lunii februarie.

Testele de autodiagnosticare se vând în Spania doar în farmacii

Între timp, aproximativ 22.000 de farmacii spaniole au început să vândă teste de autodiagnosticare (antigen) COVID-19 începând de sâmbătă, la un preț maxim de 2,94 EUR, stabilit de guvern. Răspândirea rapidă a Omicron a condus la o creștere uriașă a cererii de teste acasă, a raportat EFE.

Spre deosebire de alte țări din UE, testele de autodiagnosticare în Spania vor continua să fie vândute exclusiv în farmacii, în ciuda faptului că marile supermarketuri solicită guvernului permisiunea de a le vinde și ele.

Din 14 ianuarie, cele 17 regiuni spaniole au raportat noi 162.508 infecții, ceea ce înseamnă că țara iberică are acum peste opt milioane de cazuri confirmate de COVID-19 de la începutul pandemiei în martie 2020, în timp ce rata de incidență pe 14 zile a crescut cu 36 de puncte, mai puțin decât în zilele precedente, la 3.192 de cazuri la 100.000 de locuitori, a informat EFE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO