Rasturnare de situatie in cazul gemenelor din Galati omorate de mama si puse in frigider. De ce a fost retinut sotul femeii

Ultima actualizare: 19-03-2016 06:57

Rasturnare de situatie in cazul de la Galati, care a socat o tara intreaga. Procurorii l-au retinut pe sotul femeii banuite si-ar fi ucis fetitele gemene nou-nascute si le-ar fi bagat apoi intr-un frigider.

Daca initial a fost banuit de complicitate, acum barbatul este acuzat de omor, pentru ca si-a lasat sotia sa moara si a chemat prea tarziu ambulanta.

In fata procurorilor, sotul femeii, taximetrist de meserie, ar fi declarat initial ca nici nu a fost acasa. A revenit apoi si a explicat ca ar fi fost in alta camera, dormea si nu a auzit nimic. Cert este ca procurorii nu l-au crezut si marti noapte l-au retinut pentru omor.

Procuror Emanuel Rizea, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati: "Observand starea de pericol in care se afla sotia sa, produsa de pierderea masiva de sange, pe fondul unei nasteri neasistate, desi avea obligatia legala, inculpatul nu a anuntat timp de trei ore acest fapt autoritatilor."

Asadar, femeia ar fi avut sanse sa scape cu viata, daca sotul ei ar fi sunat din timp la 112.

In cursul audierilor, barbatul a declarat ca el ar fi pus trupurile gemenelor in frigider, dupa ce ar fi vazut ca mama lor le-a omorat.

Directia pentru Protectia Copilului a reactionat deja, in cazul celorlalti sase copii ai familiei.

Dr. Ciprian Groza, purtator de cuvant DPC Galati: "Copiii deja au fost luati, sunt in familia extinsa, sunt in afara oricarui pericol, pana la finalizarea cercetarilor. Sunt in acelasi loc si sunt in siguranta."

Fetitele gemene, care au primit numele Margareta si Aneta, vor fi inmormantate, cel mai probabil, impreuna cu mama lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO