Femeia suspectata ca si-a transat sotul a fost arestata. Suma uriasa pe care au gasit-o politistii in garsoniera ei

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51

Profesoara de geografie din Roman, suspectata ca si-a omorat sotul si a incercat sa scape de cadavru, a fost arestata miercuri. In fata anchetatorilor femeia de 64 de ani a negat toate acuzatiile.

Intre timp, povestea ei a ingrozit tot orasul. Vecinii au chemat un preot ca sa faca o slujba in blocul ororilor. Iar in garsoniera in care se prespune ca a fost ucis barbatul politistii au gasit aproape 100.000 de lei.

 Mai multi vecini au participat dimineata la slujba oficiata de un preot pe casa scarii. Unul dintre locatari l-a chemat, oriplat de povestea de groaza.

Toader Paduraru vecin: "Mi-a dat sistemul peste cap cand am auzit asa ceva, de groaza. Ne despartea un zid de 15 centimetri de beton. E ceva groaznic. Nici nu am dormit acasa aseara. Am chemat preotul si a tinut o slujba de sfintire."

La bloc au revenit pentru cercetari si criminalisii. Camera unde femeia si-ar fi omorat sotul era plina de haine, resturi menajere si saci de gunoi. Tot acolo au fost gasiti aproape 100.000 de lei, bani obtinuti dupa ce sotii Zaharia vandusera recent un teren.

Luni noapte, cadavrul transat al barbatului de 69 de ani a fost gasit de politisti in trei saci, la o pubela din orasul Targu Frumos, in Iasi.

Sotia sa a fost vazuta de un taximetrist, cand a lasat acolo pachetele. In garsoniera din Roman a celor doi soti, anchetatorii au descoperit si alte fragmente din corpul victimei.

Maria Hodoreanu, ruda a barbatului: "Ma dor creierii in cap, ca m-a socat. E iesit din randul lumii, nu am auzit in viata mea asa ceva. Sa-l omoare, sa-l taie."

Cat despre cea banuita ar fi comis crima, vecinii fac portretul unei femei pusa permanent pe scandal, foarte nervoasa si nesociabila. Ana Zaharia, o profesoara de geografie pensionata, si-ar fi indepartat mereu barbatul de rude.

Sora barbatului ucis: Il tinea din scurt. El nu era lasat sa vorbeasca cu vecinii, nici cu mine!

Agripina Grecu, cumnata femeii: Sunt pierduta in spatiu. M-a nenorocit.
Reporter: Cum s-a comportat femeia in ultimii ani?
Agripina Grecu, cumnata femeii: Sa nu ii stie nimeni casa. In schimb ii placea paharelul.
Reporter: El s-a plans?
Agripina Grecu: Nu !
Reporter: A zis doar ca o iubeste?
Agripina Grecu: Vai...pe Andrusca lui...vai, Doamne, din Andrusca nu o mai scotea. "

Suspecta, retinuta pentru omor calificat, va fi supusa unei expertiza de specialitate la Spitalul Socola din Iasi. O comisie medicala trebuie sa decida daca are vreo afectiune psihica. La necropsie, legistii au stabilit ca moartea sotului ei, in varsta de 69 de ani, a fost deosebit de violenta. Deocamdata, mobilul crimei nu a fost stabilit.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO