Sorin Ovidiu Vîntu vrea să fie eliberat. Judecătorul i-a respins cererea


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 18:26
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 14:15
Categorie: Stiri actuale

Sorin Ovidiu Vîntu vrea să fie din nou liber, după mai bine de șase ani de detenție, presărați cu scurte perioade petrecute în afara închisorii.

UPDATE 15:14. Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 a respins miercuri cererea prin care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, însă decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit hotărârii instanţei, Vîntu are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare în luna septembrie.

Știrea inițială:

Omul de afaceri are însă, nevoie de îngăduința judecătorilor. Mai ales că procurorii îi sunt în continuare adversari.

Sorin Ovidiu Vîntu a stat în spatele gratiilor aproape șase ani și jumătate. În această perioadă a câștigat și 300 de zile de libertate, grație recursului compensatoriu, așa că a venit momentul ca el să ceară din nou liberarea condiționată.

Este într-o stare gravă de sănătate, spune apărătorul său, așa că în sala de judecată de la Judecătoria Sectorului 5 și-a trimis doar avocatul, pentru a-l convinge pe magistrat că este momentul ca Vîntu să fie eliberat.

Deocamdată, lucrurile nu sunt pe deplin lămurite, mai ales că procurorii se opun categoric acestei idei, ca el să iasă din spatele gratiilor, deși, cel puțin, tehnic, el a depășit fracția minimă obligatorie impusă de lege, mai ales că are peste 60 de ani și poate fi liberat condiționat dacă ispășește cel puțin jumătate din această condamnare.

Procurorii se opun pentru că nu sunt convinși, că Vîntu s-a îndreptat în spatele gratiilor și că dovezile invocate de apărare nu sunt deloc convingătoare, așa încât soarta lui stă în mâinile judecătorilor, mai întâi a celor de la Judecătoria Sectorului 5 și apoi a celor de la Tribunal, care trebuie să țină cont sau nu, dacă iau în calcul și opinia comisiei speciale de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, care este în favoarea liberării condiționate a lui Vîntu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33