Soluția găsită de un primar pentru a recupera taxele localnicilor

20-02-2018 16:51


După ce a mărit salariile angajaților și a rămas cu puține fonduri la buget, mai ales că s-a și redus impozitul pe venit, un primar din Botoșani a găsit o soluție mai puțin obișnuită ca să facă rost de bani.

 A desemnat un angajat care a primit misiunea să recupereze de la diverși datornici, toate taxele și impozitele restante. În plus, a comandat un afișaj, pentru că toată suflarea comunei să vadă pe ecran, lista rușinii.

"Recuperatorul" desemnat de primarul din Ștefănești bate zilnic la ușile datornicilor cu o misiune clară. Trebuie să aducă la buget aproape 4 milioane de lei - restanțele pe care le au localnicii la taxe și impozite. Primăria are nevoie urgență de acești bani ca să nu intre în faliment.

Bugetul local a avut de suferit după a fost diminuat ca urmare a reducerii impozitului pe venit, de la 16 la 10 la sută, iar salariile angajaților instituției au fost majorate cu 20 la sută.

Florin Buţura, Primar Ştefăneşti: "Nu mi se pare normal ca unul să plătească și unul să nu plătească. Datoriile sunt foarte mari și trebuie să iau măsuri de recuperare a lor. Pentru ultimele 3 luni din ani nu am bani de salarii. "

Primarul din Ștefănești susține că dacă ar încasa restanțele de la localnici, nu ar mai avea probleme cu plata angajaților din Primărie. În plus, ar putea face și investiții.

Dar cetățenii spun că primarul ar fi trebuit să cheltuiască banii din buget pentru amenjarea de drumuri, de pildă, în loc să crească salariile subordonaților.

Majoritatea restanțierilor din Ștefănești sunt oameni cu venituri modeste. Șansele ca "recuperatorul" trimis de primărie să își ducă până la capăt misiunea sunt puține.

Primarul este convins însă ca demersul lui va da roade mai ales că a comandat și un ecran mare cu led-uri unde va afișa numele celor cu datorii, ca să știe toată lumea cine sunt.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO