Soferii romani cu masini inmatriculate in strainatate ar putea ramane si ei fara permis

Ultima actualizare: 26-02-2013 00:58

Soferii care nu isi vor plati amenzile primite de la Politia Rutiera in termen de 3 luni vor ramane fara carnet, prevede un proiect al Ministerului de Interne.

Permisul suspendat in acesta caz nu va fi restituit decat DUPA dovada platii. Acelasi proiect ii vizeaza si soferii care si-au inmatriculat masinile in strainatate, de obicei in Bulgaria, pentru a scapa de taxa de inmatriculare de la noi.

Politistii de la rutiera au constatat ca soferii platesc doar o amenda din 3, iar doua raman uitate pe vecie. Asa ca proiectul de Ordonanta de Urgenta prevede că

"Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce vehicule intervine cand soferul (...) nu face dovada achitarii amenzii (...) în termen de 90 de zile de la data comunicarii procesului verbal."

Politistii vor trece inca de la inceput in procesele verbale instiintarea ca permisul va fi suspendat dupa 3 luni daca amenda nu este platita.

Nu vor scapa nici romanii care locuiesc de ani de zile in strainatate si au permise eliberate de tara gazda. Daca amenda a fost insotita de retinerea permisului, de exemplu in cazul neacordarii prioritatii, proiectul spune ca

" Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină (...) poate solicita (...) restituirea documentului, numai după ce achita amenda."

Ministerul de Interne pare hotarat sa rezolve si problema romanilor care si-au inmatriculat masinile in tarile vecine. Pentru ei proiectul prevede ca

"Autovehiculele (..) inmatriculate in alte state detinute cu orice titlu de persoane care au domiciliul ori resedinta in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 30 de zile."

Cei care incalca aceasta regula vor ramane fara permis si fara placutele de inmatriculare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO