Șoferii cu abonament la metrou vor putea parca gratuit la terminalul multimodal Străuleşti

28-02-2020 12:32


terminal modal straulesti

Metrorex a anunțat că începând de la 1 martie parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită pentru cei care au un abonament la metrou, în cadrul unui proiect pilot.

Mai exact, proiectul constă în acordarea locului de parcare gratuit pentru un interval zilnic de până la 13 ore, între orele 06:00-21:00, călătorilor care dețin un abonament lunar/anual valabil și doresc să-și lase autoturismul pentru a putea călători în București cu metroul.

Persoanele care beneficiază de gratuitatea parcării, în condițiile mai sus precizate, în cazul în care depășesc intervalul orar 06:00-21:00 sau durata staționării autoturismului depășește cele 13 ore (chiar dacă se încadrează în intervalul orar 06:00-21:00), vor trebui să achite integral prețul de parcare corespunzător staționării.

„Menționăm că, pe durata derulării proiectului, tariful parcării va rămâne în continuare la 0,5 lei/oră pentru celelalte categorii de persoane, altele decât cele care au un abonament Metrorex lunar/anual valabil”, anunță Metrorex.

Scopul derulării proiectului pilot este acela de a identifica modalități concrete de creștere a gradului de utilizare a parcării Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești, prin introducerea unor noi variante de tarifare, precizează compania. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO