Soarta clubului Rapid, amanata de Curtea de Apel Bucuresti. Cine a cerut executarea silita a "giulestenilor"

×
Codul embed a fost copiat

Decizia privind cererea de suspendare a falimentului, inaintata de clubul de fotbal Rapid Bucuresti, a fost amanata de judecatorii Curtii de Apel.

UPDATE 11:50 Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 20 iulie, procesul in care se solicita suspendarea executarii silite in cazul falimentului clubului Rapid Bucuresti.

Motivul amanarii a fost faptul ca lichidatorul judiciar Aurel Brihac nu a fost prezent in sala de judecata si nici nu a semnat o imputernicire pentru avocatii care reprezinta clubul Rapid.
 

Fotbal Club Rapid astepta marti o decizie de la LPF privind excluderea sau mentinerea echipei de fotbal in sezonul urmator al Ligii I. Tot marti, la Curtea de Apel Bucuresti se va judeca o cerere a FC Rapid de suspendare a executarii silite ceruta de mai multe firme si persoane, dupa ce instanta a admis, luni, cererea clubului de schimbare a termenului, care initial fusese stabilit in 20 iulie, scrie News.ro.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni, cererea SC Fotbal Club Rapid, formulate de catre administratorul judiciar Aurel Brihac, de judecare mai rapida a cererii de suspendare a executarii silite ceruta de mai multe firme si persoane.

Citește și
Gheorghe Copos pleaca de la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce s-a terminat sedinta de judecata in dosarul privind transferurile de jucatori
George Copos, urmarit penal pentru PLAGIAT. Cati ani de inchisoare risca daca este gasit vinovat
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Initial, instanta a stabilit judecarea cererii in 20 iulie, insa in conditiile in care LPF este asteptata sa decida marti cu privire la excluderea sau mentinerea echipei de fotbal in sezonul urmator al Ligii I, FC Rapid a solicitat preschimbarea termenului. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au admis cererea si au stabilit ca solicitarea de suspendare a executarii silite sa fie judecata marti.

“Preschimba termenul de judecata din data de 20.07.2016 la data de 12.07.2016 ora 9.00. Dispune citarea petentei, prin fax si telefonic, pentru termenul de judecata din data de 12.07.2016, ora 9.00, cu urmatoarele mentiuni : - sa depuna dovada calitatii de reprezentant a SCA Bohalteanu si Asociatii acordata de lichidatorul judiciar CII Brihac Aurel pentru formularea cererii de suspendare; - sa precizeze persoanele cu care intelege sa se judece in contradictoriu pe cererea de suspendare, cu indicarea domiciliilor / sediilor acestora; - sa depuna dovada inregistrarii la Tribunalul Bucuresti a recursului declarat impotriva Sentintei civile nr.4266/13.06.2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII a Civila in dosarul nr.46406/3/2012 - sa depuna in copie conform cu originalul tabelul definitiv de creante - sa depuna dovada consemnarii unei cautiuni in cuantum de 500 de lei”, se arata in decizia de luni a CAB.

Instanta a mai dispus ca la dosar sa fie atasata decizia din 13 iunie a Tribunalului Bucuresti privind intrarea in faliment a SC Fotbal Club si dosarul in care clubul a cerut suspendarea intrarii in faliment, cerere respinsa in 7 iulie de Curtea de Apel Bucuresti.

Executarea silita a fost ceruta de SC Fotbal Club Rapid a fost ceruta de Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, de mai multe persoane si de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA si Compania Romprest Service SA.

Luni, in timpul judecarii cererii FC Rapid, zeci de suporteri rapidisti au asteptat pronuntarea solutiei la intrarea in sediul Curtii de Apel Bucuresti, in speranta ca o solutie a judecatorilor ar putea salva echipa de la excluderea din Liga I.

Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), programata, marti, de la ora 11.00, va lua in discutie, printre altele, situatia echipei Rapid. In 7 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a hotararii de intrare in faliment a Clubului de Fotbal Rapid, decizia nemaiputand fi atacata la o alta instanta.

Avocatii clubului Rapid Bucuresti au solicitat instantei suspendarea, pe calea ordonantei presedintiale, a executarii deciziei din 13 iunie a Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus intrarea clubului in faliment. Instanta a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care clubul are bunuri, in vederea sigilarii, prin lichidatorul judiciar.

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga I, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund.

 

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment a FC Rapid. Patronul vrea sa conteste decizia:
Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment a FC Rapid. Patronul vrea sa conteste decizia: "Pentru noi, e o enigma"

Judecatorii Tribunalului Bucuresti dau o noua sentinta care zguduie sportul romanesc: Rapid Bucuresti, una dintre echipele cu traditie, a fost declarata in faliment.

George Copos, urmarit penal pentru PLAGIAT. Cati ani de inchisoare risca daca este gasit vinovat
George Copos, urmarit penal pentru PLAGIAT. Cati ani de inchisoare risca daca este gasit vinovat

George Copos este urmarit penal de procurori, pentru ca ar fi plagiat una dintre cartile care i-au adus 5 luni de libertate.

"Carti cu raspundere limitata". Biblioteca nationala a expus "operele" realizate de Becali, Copos si Borcea in inchisoare

Visul oricarui scriitor, sa-i fie expusa cartea in spatiul public, s-a implinit joi pentru Mihai Stoica, Gigi Becali, George Copos, sau Cristian Borcea.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).