Senatorul Cezar Magureanu, audiat de procurori DIICOT, in dosarul evaziunii de 120 mil. de euro

×
Codul embed a fost copiat

Senatorul Cezar Magureanu a venit, joi, la DIICOT, fiind citat pentru a fi audiat ca invinuit in dosarul de evaziune fiscala, in care sunt acuzati ginerele si fiica lui, Octavian Grecu, zis "Butoane" si sefi din ANAF.

Cezar Magureanu a ajuns la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 13.00, el spunand doar ca nu a sprijinit pe nimeni si ca nu stie nimic despre acest caz.

Procurorii DIICOT il acuza pe senatorul Cezar Magureanu ca a contribuit la activitatea infractionala, fiind invinuit de aderare sau sprijinire a grupului infractional acuzat de evaziune fiscala.

Concret, senatorul i-ar fi sprijinit pe ginerele si fiica sa, Sorin Adrian si Raluca Livia Ioana Gazdac. Cezar Magureanu este cercetat intr-o cauza separata, data fiind calitatea acestuia de senator, au precizat procurorii DIICOT.

Senatorul Cezar Magureanu spunea, marti, ca nu are niciun amestec in acest caz, ca este rusinos ceea ce se intampla si ca va face dovada nevinovatiei. "Este rusinos ceea ce se intampla. Am o familie sanatoasa, serioasa, nu am facut nimic care sa contravina legilor, nici acum si nici inainte de 1989", preciza Magureanu.

Citește și
Ilie Sarbu
Ilie Sarbu, despre Cezar Magureanu: Trebuie sa asteptam decizia finala
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Senatorul mai spunea ca ginerele sau are 32 sau 33 de ani si poate raspunde singur, precizand ca nu s-a implicat niciodata in afacerile acestuia. "Nu m-am implicat in afacerile lui. El a facut afaceri legale, dar poate nu a avut posibilitatea sa mai plateasca unele lucruri, ca sunt vremuri tulburi. Eu nu stiu lucrurile acestea, nu am informatii", a mai spus Magureanu.

Cezar Magureanu a fost ales in Colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala 19 Giurgiu, candidand din partea PDL. Senatorul a activat in grupul UNPR si apoi ca independent, iar la inceputul lunii mai a anuntat ca intra in grupul parlamentar al PSD.

Senatorul de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau sunt implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de Octavian Grecu, zis "Butoane", de sefi din ANAF, de comisari ai Garzii Financiare Centrale si din Giurgiu si ai Directiei Finantelor Publice Giurgiu, in acest caz DIICOT facand, marti dimineata, 256 de perchezitii in Bucuresti si judetele Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea. Activitatea grupului infractional a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucuresti - reprezentata de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucuresti - reprezentata de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov - reprezentata de Nicole Saikaly, Vega Trade Comodities SRL Giurgiu - reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Livia Ioana Gazdac, a precizat DIICOT Procurorii DIICOT spun ca activitatea infractionala a acestora, toti invinuiti in dosar, a fost sprijinita in diferite forme de Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in ANAF, Elena Madalina Naipeanu, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe, Mihaita Penciu, toti comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata in judetul Giurgiu a fost sprijinita de Octavian Grecu, zis "Butoane", invinuit in dosar, au precizat procurorii.

Potrivit procurorilor, in perioada 2010 - 2012, gruparea infractionala a produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex. Procurorii au retinut, miercuri, 39 de persoane in dosarul de evaziune fiscala, si au cerut instantei arestarea lor preventiva pentru 29 de zile. Ordonantele de retinere au fost emise in urma audierilor incepute marti, cand la sediul DIICOT au fost aduse peste 120 de persoane.

Doi judecatori ai Tribunalului Bucuresti au dezbatut, miercuri noapte, in doua complete diferite, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a 39 de persoane implicate in dosarul de evaziune fiscala, in care prejudiciu produs de membrii gruparii in perioada 2010-2012 a fost estimat la peste 40 de milioane de euro anual. Instanta a decis ca un lot de 20 de persoane sa fie judecat de un magistrat, iar un alt lot de 19 persoane de catre un alt judecator.

Din cele cu 20 de persoane din primul lot fac parte Octavian Grecu, zis "Butoane", ginerele senatorului Cezar Magureanu, Adrian Sorin Gazdac, omul de afaceri de origine libaneza Nicole Saikaly, cunoscut in presa mondena drept fostul iubit al Ginei Pistol, Daniel Nitu, director la firma acestuia, Cristian Valeriu Sava, Madalina Elena Naipeanu, Nadia Pacala, Andrei Valentin Gazdac, Stefan Aurel Druga, Florin Bogdan Silinescu, Valeriu Muja, Doru Moale, Lili Florin Deliu, Marian Bordei, Bogdan Moise, Stelian Ficleanu, Marius Petrache, Svetlana Anton, Florin Mihai Dumitriu si Valentin Rus. Instanta a dispus, miercuri noapte, in cazul tututor celor 20 de invinuiti din acest dosar arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Din al doilea dosar, in care procurorii au propus arestarea a 19 persoane, fac parte Nicusor Dragan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achizitii in cadrul ANAF, Tudor Constantin, Vasile Petre, Mirela Doina Petrescu, Florin Ivanus, Viorel Cazan, Ionel Petcu, Neculai Martas, Stelian Vintila, Marian Eduard Gusti, Mircea Radina, Ionut Robert Chiripus, Gabi Mircea Fertu, Marius Sorin Cune, Luca Galavotti, Alin Mihai Teodorescu, Emil Marius Cilibeanu si Sorin Stuparu. Instanta urmeaza sa ia joi o decizie in cazul acestora. Potrivit unor surse judiciare, fiica senatorului Cezar Magureanu, Raluca Ioana Gazdac, invinuita in dosar, este gravida in luna a patra si a fost lasata sa plece marti seara.

Agentia MEDIAFAX relata, in octombrie 2011, ca Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane", apare ca girant intr-un contract de imprumut intre firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Magureanu si o institutie bancara, in acelasi contract fiind girant si fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le detine in proprietate.

Numele lui Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane" a revenit in atentia presei in contextul agresiunii careia i-a cazut victima baschetbalistul american Chauncey Hardy, intr-un bar din Giurgiu, agresiune soldata cu moartea sportivului. Ulterior, presa a difuzat inregistrari din 2009 in care senatorul Cezar Magureanu, la acea vreme membru PDL, aparea la o petrecere cu manelisti care il avea ca protagonist pe Grecu.

Citeste si:

Un senator, interlopi si directori ANAF, in cea mai complexa retea de crima organizata din Romania

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Liderul clanului Butoane si fostul iubit al Ginei Pistol, retinuti in dosarul de evaziune fiscala
Liderul clanului Butoane si fostul iubit al Ginei Pistol, retinuti in dosarul de evaziune fiscala

S-a pornit tavalugul retinerilor in cel mai scandalos caz de crima organizata din Romania. Procurorii DIICOT au trimis deja dupa gratii 39 de persoane.

Ilie Sarbu, despre Cezar Magureanu: Trebuie sa asteptam decizia finala
Ilie Sarbu, despre Cezar Magureanu: Trebuie sa asteptam decizia finala

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a comentat acuzatiile aduse la adresa senatorului Cezar Magureanu, privind constituirea si sprijinirea unei grupari de evazionisti.

Un senator, interlopi si directori ANAF, in cea mai complexa retea de crima organizata din Romania
Un senator, interlopi si directori ANAF, in cea mai complexa retea de crima organizata din Romania

La exact noua luni de la moartea unui baschetbalist american in Giurgiu, autoritatile anunta ca cei care au legatura cu sfarsitul tanarului fac parte din cea mai complexa retea de crima organizata de pe teritoriul Romaniei.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.