Senatorii au tras chiulul in prima zi inapoi la munca, dupa 7 zile de vacanta. Cati demnitari au ramas si azi "la odihna"

03-05-2016 17:57


senat

Plenul Senatului a fost suspendat, marti, dupa aproximativ o ora de dezbateri, in care s-au discutat doar sase puncte din ordinea de zi care cuprindea peste 30 de proiecte de lege, in sala aflandu-se doar 58 de senatori.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru a declarat, in deschiderea sedintei de plen de marti, ca spera ca senatorii se vor mobiliza pentru asigurarea cvorului de sedinta. Dupa apelul nominal, isi inregistrasera prezenta 82 de senatori.

Parlamentarii au dezbatut doar primele sase puncte aflate pe ordinea de zi, la punctul 7, senatorul Marius Pascan (PNL) cerand sa se constate faptul ca in sala nu mai exista cvorum.

La verificarea, prin vot electronic, a prezentei senatorilor, s-a constatat ca in plen erau doar 58 de senatori.

in sala de plen se afla si ministrul Justitiei, Raluca Pruna, pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului pe proiectul de Ordonanta privind interceptarile telefonice, care a primit, in urma cu o saptamana, raport de respingere din partea comisiilor juridica si de constitutionalitate a Senatului.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai afla si proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind plagiatul in lucrarile de doctorat, proiect amendat in comisia de invatamant, tot saptamana trecuta.

Senatorii au revenit, marti, la munca, dupa o saptamana de pauza.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, marti, ca exista o varianta luata in calcul de liderii grupurilor parlamentare ca in ultimele doua saptamani din aceasta luna activitatea senatorilor sa se desfasoare doar in zilele de luni, cand vor avea loc sedinte de plen si de Birou Permanent, in celelalte zile urmand ca parlamentarii sa mearga in teritoriu.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO