Sentinta fara precedent pentru medicii implicati in scandalul Sabyc. Pedepsele insumate - 26 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Sentinta fara precedent pentru medicii romani si israelieni, implicati in scandalul Sabyc. Tribunalul Bucuresti i-a gasit vinovati de trafic international de celule umane si le-a dat pedepse, care insumate, se apropie de 26 de ani de inchisoare.

Singurul care a scapat doar cu suspendare este fostul director al ''Agentiei Nationale de Transplant''.

Creierul afacerii, doctorul cu dubla cetatenie romana si israeliana Harry Mironescu deschide lista.

Mironescu a fost gasit vinovat de constituirea unui grup infractional organizat, dar si de trafic international de celule umane.

Pentru toate acestea a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. La fel a primit si fiul sau, doctorul Yair Mironescu, cel care oficial era administratorul clinicii Sabyc, unde aveau loc ilegal fertilizarile in vitro.

Citește și
Sperma
Clientii clinicii Sabyc isi vor primi inapoi ovulele si spermatozoizii!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dar si medicii israelieni Nathan Lewitt si Genia Ziskind care au practicat fara drept medicina in Bucuresti. In plus au recoltat ovule de la donatoare romance, pe care le duceau in Israel, unde realizau fecundarea, iar apoi reveneau in tara cu embrioni folositi la feritilizarea in vitro.

Ultima din lista este Cecilia Borza. Secretara a clinici Sabyc, Borza se ocupa de racolarea romancelor, in special studente si femei nevoiase care, in schimbul unor sume derizorii, erau supuse unor proceduri de stimularea hormonala in vederea recoltarii de ovule.

Pedepsele date miercuri de tribunal in dosarul Sabyc nu sunt definitive. Sentinta poate fi contestata la Curtea de apel.

Oricum, medicii israelieni sunt plecati de mult in tara natala, asa ca in ipoteza in care condamnarile vor fi mentinute inclusiv de instanta suprema, ei vor putea ispasi pedepsele in inchisori israeliene.

Vinovati de implicare in acest scandal sunt considerati si fostii sefi ai Agentiei Nationale de Transplant. Doctorul Rosana Turcu, coordonator regional, si sotul ei, doctorul Victor Zota.

In cazul lor pedepsele sunt de 6 respectiv 3 luni cu suspendare pentru ca au eliberat acte false care sa permita functionarea clinicii Sabyc.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Romania, obligata sa returneze 16 embrioni unei foste paciente Sabyc
Romania, obligata sa returneze 16 embrioni unei foste paciente Sabyc

Romania incearca sa evite o noua condamnare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Tocmai de aceea instanta suprema obliga Agentia Nationala de Transplant sa ii returneze unei nemtoaice 16 embrioni depozitati la Mina Minovici.

Clientii clinicii Sabyc isi vor primi inapoi ovulele si spermatozoizii!
Clientii clinicii Sabyc isi vor primi inapoi ovulele si spermatozoizii!

Cazul "Sabyc" ia o intorsatura neasteptata. Cei peste 250 de clienti ai acestei clinici, care a fost inchisa in urma unui scandal urias legat de traficul cu embrioni umani, si-ar putea primi inapoi ovulele si spermatozoizii pregatiti pentru inseminare.

Scandalul Sabyc: Harry Mironescu si Cecilia Borza, cercetati in libertate
Scandalul Sabyc: Harry Mironescu si Cecilia Borza, cercetati in libertate

UPDATE: Curtea de Apel Bucuresti a decis ca seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu si secretara acestuia, Cecilia Borza, sa fie cercetati in libertate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.