Seful CJ Mures si primarul din Targu Mures au ajuns la DNA in aceeasi zi. Ce decizie au luat in legatura cu alegerile


Ultimul update: Sambata 23 Aprilie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2016 12:54
Categorie: Stiri actuale
Presedintele CJ Mures, Ciprian Dobre (stg.), si primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea (dr.)

Cei mai importanti doi alesi din Mures au ajuns miercuri in vizorul procurorilor anti-coruptie.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, si primarul din Targu Mures, Dorin Florea, au aflat miercuri ca sunt urmariti penal de procurorii DNA. Ceea ce nu l-a impedicat pe edil sa anunte in aceeasi zi ca va candida la al cincilea mandat - insa in calitate de "independent sustinut de PNL si de alte formatiuni politice". Dobre, care impreuna cu Florea conduce organizatia locala a PNL, a anuntat ca sustine decizia primaruluiu

Acuzatiile la adresa sefuluI CJ Mures
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul

DOBRE CIPRIAN MINODOR, la data faptelor prefect al judetului Mures, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Mures, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita,
- spalare de bani,
- folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tirgu Mures a emis un numar de 5 hotarari care vizau, in esenta, concesiuni de terenuri, aprobarea pretului de achizitie al unui teren situat in municipiul Tirgu Mures, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

In acelasi context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, in calitate de prefect al judetului Mures, care avea obligatia de a verifica si, dupa caz, de a ataca hotararile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, intr-un cont personal deschis in mod expres pentru astfel de “incasari”.

Din suma astfel incasata, suspectul a retras in numerar 23.389 lei, iar o transa de 40.000 lei a fost directionata, catre o asociatie care avea sediul la aceeasi adresa unde functionau firmele controlate de omul de afaceri.

La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat in declaratia de avere faptul ca a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donatie”, in conditiile in care, acest aspect trebuia mentionat intr-un document similar intocmit anterior.

Incepand cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, in calitate de prefect si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functiile publice si politice detinute, in vederea obtinerii de sume de bani pentru a fi folosite atat in interes personal cat si in vederea finantarii campaniilor electorale.

Acuzatiile la adresa primarului din Targu Mures
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectii:

FLOREA DORIN, primar al municipiului Tirgu Mures, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita,

FLOREA DAN AUREL, fiul primarului municipiului Tirgu Mures, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- complicitate la luare de mita,
- spalare de bani,

MUSGOCIU MIRCEA-NICOLAE, om de afaceri, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- dare de mita,
- spalare de bani.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
La data de 30 iunie 2011, in baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tirgu-Mures, suspectul Florea Dorin, au fost emise un numar de 9 hotarari ale Consiliului Local, avand ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighisoarei in doua directii”, proiect in care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, in contextul efectuarii unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tirgu Mures.

Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de incheierea intre o firma reprezentata de suspectul Musgociu Mircea Nicolae si fiul primarului municipiului Tirgu-Mures a unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un apartament (suprafata utila de 159,99 mp) situat in acelasi oras in schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vandut locuinta respectiva, achizitionata la un pret subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.

In cursul anului 2013, actionand in aceeasi maniera, suspectul Florea Dorin a continuat sa sprijine afacerile si interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achizitionarii din proprietatea omului de afaceri a suprafetei de teren de 1.415,36 mp, situat in Tirgu Mures, zona Caii Sighisoarei (fosta Livada Pomicola Tirgu Mures).
 

Presedintele CJ Mures, Ciprian Dobre (stg.), si primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea (dr.) Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: DNA

Mostenirea uriasa a grofilor, controlata de “interese de la Bucuresti”. Sentinta unor judecatori corupti a nenorocit un sat
Mostenirea uriasa a grofilor, controlata de “interese de la Bucuresti”. Sentinta unor judecatori corupti a nenorocit un sat
600 de soferi au protestat pe drumul unde isi risca zilnic viata. Localnici au ajuns la capatul rabdarii
600 de soferi au protestat pe drumul unde isi risca zilnic viata. Localnici au ajuns la capatul rabdarii
Liviu Dragnea, SUSPECT intr-un nou dosar la DNA. Problemele liderului PSD se trag de la Bombonica
Liviu Dragnea, SUSPECT intr-un nou dosar la DNA. Problemele liderului PSD se trag de la Bombonica
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cristi Danileț
Judecătorul Cristi Danileţ este supus unei acțiuni disciplinare din cauza unui interviu
Gest tulburător al unui tânăr din Vaslui care s-a întors de la muncă din Suedia
Trei frați, sechestrați și bătuți pentru că ar fi furat o bicicletă. Unul are fractură craniană
Tarcea: Amnistia poate fi interzisă prin lege în anumite circumstanţe
Pod important, reparat în plin sezon estival. Face legătura între România și Bulgaria
Stare de alertă în Curtea de Argeș. Un restaurant din centrul orașului, cuprins de flăcări
meteorit
Bubuitura puternică din Iași: meteoritul care a căzut avea 8 kg și diametru de 16 cm
CFR, condiții improprii pentru călători și angajați. Unde au ajuns locomotivele noi
Sistemul care a adus liniștea într-o comună. Oamenii nu mai rămân fără recoltă
A suferit arsuri grave după ce i-a luat foc casa. Pompierii s-au luptat 5 ore cu flăcările
Ce se află în spatele exploziei de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște
Incendiu puternic, izbucnit în condiții suspecte, în Bistrița-Năsăud. Mărturiile vecinilor