Seful CJ Mures si primarul din Targu Mures au ajuns la DNA in aceeasi zi

Presedintele CJ Mures, Ciprian Dobre (stg.), si primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea (dr.)

Cei mai importanti doi alesi din Mures au ajuns miercuri in vizorul procurorilor anti-coruptie.

UPDATE: În septembrie 2020, DNA a anunțat că dosarele legate de Ciprian Dobre Minodor, prefect de Mureș la momentul producerii faptelor din dosare, au fost înschise în urma prescrierii faptelor. 

Decizia integrală a DNA poate fi citită AICI

Reluăm știrea în forma inițială:

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, si primarul din Targu Mures, Dorin Florea, au aflat miercuri ca sunt urmariti penal de procurorii DNA. Ceea ce nu l-a impedicat pe edil sa anunte in aceeasi zi ca va candida la al cincilea mandat - insa in calitate de "independent sustinut de PNL si de alte formatiuni politice". Dobre, care impreuna cu Florea conduce organizatia locala a PNL, a anuntat ca sustine decizia primaruluiu

Citește și
protest
600 de soferi au protestat pe drumul unde isi risca zilnic viata. Localnici au ajuns la capatul rabdarii
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Acuzatiile la adresa sefuluI CJ Mures
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul

DOBRE CIPRIAN MINODOR, la data faptelor prefect al judetului Mures, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Mures, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita,
- spalare de bani,
- folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tirgu Mures a emis un numar de 5 hotarari care vizau, in esenta, concesiuni de terenuri, aprobarea pretului de achizitie al unui teren situat in municipiul Tirgu Mures, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

In acelasi context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, in calitate de prefect al judetului Mures, care avea obligatia de a verifica si, dupa caz, de a ataca hotararile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, intr-un cont personal deschis in mod expres pentru astfel de “incasari”.

Din suma astfel incasata, suspectul a retras in numerar 23.389 lei, iar o transa de 40.000 lei a fost directionata, catre o asociatie care avea sediul la aceeasi adresa unde functionau firmele controlate de omul de afaceri.

La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat in declaratia de avere faptul ca a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donatie”, in conditiile in care, acest aspect trebuia mentionat intr-un document similar intocmit anterior.

Incepand cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, in calitate de prefect si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functiile publice si politice detinute, in vederea obtinerii de sume de bani pentru a fi folosite atat in interes personal cat si in vederea finantarii campaniilor electorale.

Acuzatiile la adresa primarului din Targu Mures
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectii:

FLOREA DORIN, primar al municipiului Tirgu Mures, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita,

FLOREA DAN AUREL, fiul primarului municipiului Tirgu Mures, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- complicitate la luare de mita,
- spalare de bani,

MUSGOCIU MIRCEA-NICOLAE, om de afaceri, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- dare de mita,
- spalare de bani.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
La data de 30 iunie 2011, in baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tirgu-Mures, suspectul Florea Dorin, au fost emise un numar de 9 hotarari ale Consiliului Local, avand ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighisoarei in doua directii”, proiect in care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, in contextul efectuarii unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tirgu Mures.

Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de incheierea intre o firma reprezentata de suspectul Musgociu Mircea Nicolae si fiul primarului municipiului Tirgu-Mures a unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un apartament (suprafata utila de 159,99 mp) situat in acelasi oras in schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vandut locuinta respectiva, achizitionata la un pret subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.

In cursul anului 2013, actionand in aceeasi maniera, suspectul Florea Dorin a continuat sa sprijine afacerile si interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achizitionarii din proprietatea omului de afaceri a suprafetei de teren de 1.415,36 mp, situat in Tirgu Mures, zona Caii Sighisoarei (fosta Livada Pomicola Tirgu Mures).
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Mostenirea uriasa a grofilor, controlata de “interese de la Bucuresti”. Sentinta unor judecatori corupti a nenorocit un sat
Mostenirea uriasa a grofilor, controlata de “interese de la Bucuresti”. Sentinta unor judecatori corupti a nenorocit un sat

RETROCEDARE PENALA, partea a II-a. Suntem la Nadas, unde avocatii noilor proprietari ai zonei, sustin ca nu au niciun interes sa ii scoata pe oameni din gospodariile lor si ca decizia instantei priveste doar padurea si terenuri intravilane.

600 de soferi au protestat pe drumul unde isi risca zilnic viata. Localnici au ajuns la capatul rabdarii
600 de soferi au protestat pe drumul unde isi risca zilnic viata. Localnici au ajuns la capatul rabdarii

Protest al localnicilor din Sangeorgiu de Mures. Peste 600 de soferi au pornit in coloana pe ruta Targu Mures - Reghin cerand desfiintarea parapetului ridicat pe mijlocul soselei, dar si fixarea capacelor de canal.

Liviu Dragnea, SUSPECT intr-un nou dosar la DNA. Problemele liderului PSD se trag de la Bombonica
Liviu Dragnea, SUSPECT intr-un nou dosar la DNA. Problemele liderului PSD se trag de la Bombonica

Liderul social-democrat s-a prezentat miercuri la DNA, intr-un nou dosar privind infractiuni asimilate celor de coruptie. 

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.