Sefa DNA spune ca ancheta in cazul lui Victor Ponta este aproape finalizata. Reactia premierului: "Cea mai buna veste"

Ultima actualizare: 11-09-2015 07:07

Prezenta marti la sediul CSM, Kovesi a fost intrebata de jurnalisti care mai este stadiul anchetei in cazul premierului Victor Ponta.

-► Reactia premierului Victor Ponta

"Procurorul de caz va decide cand finalizeaza ancheta. Stiu doar ca este aproape finalizata, mai sunt de administrat cateva probe. In momentul in care se va da o solutie, o sa va anuntam", a spus Kovesi.

Victor Ponta este cercetat de DNA in dosarul "Rovinari-Turceni" pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Sova pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Pe 3 septembrie, Victor Ponta a cerut procurorilor DNA ca dosarul sau sa fie disjuns din dosarul "Rovinari-Turceni", motivand ca doreste ca situatia sa sa se rezolve mai repede. Dosarul are legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica in cele doua cabinete de avocatura detinute de Ponta si Sova.

Potrivit DNA, in cazul lui Victor Ponta, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala se ridica la suma de peste 51.300 lei, iar pentru recuperarea acestei sume a fost pus sechestru pe un apartament al premierului.

Procurorii sustin ca acest prejudiciu consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA 'Sova si Asociatii', reprezentata de Dan Sova, cu ajutorul lui Victor Ponta, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel'.

Ponta despre finalizarea dosarului sau: Cea mai buna veste pentru mine

Premierul Victor Ponta a sustinut marti ca declaratia sefului DNA conform careia ancheta in dosarul sau este aproape finalizata reprezinta ''cea mai buna veste''.

"Cea mai buna veste pentru mine. Sa se decida cat mai repede. Imi doresc cat mai repede sa se finalizeze acest lucru, pentru ca totusi stau cu acei 51.000 de lei pe care i-am platit. (...) Ma bucur de ce a zis procurorul sef, nu-mi doresc decat sa am cel mai repede o solutie. De aia am cerut disjungerea. (...) Iar anuntul de azi e un anunt bun pentru ceea ce-mi doresc eu", a aratat Ponta, la sediul central al PSD.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO