Se renunță la purtarea măștii în exterior, în Franța. Ce alte restricții sunt eliminate

Dată publicare: 16-06-2021 17:22
Dată actualizare: 16-06-2021 17:27


Se renunță la purtarea măștii în exterior, în Franța. Ce alte restricții sunt eliminate

Masca nu mai este obligatorie în exterior în Franța, începând de joi, 17 iunie. În plus, restricțiile de circulație pe anumite segmente orare vor fi ridicate.

 

Eliminarea obligativității purtării măștii în exterior, și a altor restricții a fost anunțată miercuri de premierul Jean Castex, după ce numărul infectărilor cu coronavirus din Franța a scăzut.

Masca în exterior va fi necesară numai în locurile aglomerate (coadă de aşteptare, în mijloacele de transport, tribuna stadionului), a afirmat el, potrivit AFP, dpa și Agerpres.

Ridicarea restricţiilor de circulaţie nu va împiedica menţinerea protocoalelor sanitare pentru locurile publice şi pentru activități precum festivalul de muzică din 21 iunie şi alte evenimente până pe 30 iunie (organizarea de concerte numai în exterior, număr maxim de persoane pentru restaurante şi locuri de spectacole...), a adăugat el la sfârşitul Consiliului de Miniştri şi al Apărării prezidat de preşedintele Emmanuel Macron.

Suporterii meciului de fotbal Franţa-Portugalia vor putea profita, de asemenea, de această ridicare a restricţiilor pe 23 iunie.

Totodată a fost stabilit obiectivul vaccinării complete a 35 de milioane de francezi până la sfârşitul lunii august, a adăugat premierul.

Numărul persoanelor infectate a scăzut la 3.200 de cazuri zilnice pe săptămână

Franţa s-a numărat printre ultimele trei ţări din Europa care au impus restricţii de circulaţie după anumite ore. Măsura a intrat în vigoare pe 30 octombrie începând cu ora 21:00, apoi a fost devansată pentru ora 20:00 pentru sezonul de sărbători, cu excepţia Crăciunului.

Restricţii de circulaţie au fost apoi impuse începând cu ora 18:00 pe 16 ianuarie, apoi mutate la ora 19:00 pe 20 martie, la ora 21:00 pe 19 mai şi în cele din urmă începând cu ora 23:00 pe 9 iunie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO