Tânăr din Suceava, nevoit să își dezgroape tatăl. Angajații de la morgă au dat trupul unei alte familii

31-05-2020 13:07


Neglijența și nepăsarea autorităților au dus la un episod macabru, în județul Suceava. Un tânăr a anunțat Poliția că cineva a luat trupul tatălui său de la morgă și l-a îngropat deja.

Avea să afle că omul a fost confundat cu un alt bărbat, răpus de COVID-19 și înhumat de câțiva cunoscuți. Legiștii spun că vina le aparține celor de la pompe funebre, care nu s-ar mai fi uitat pe etichetă când ar fi preluat trupul.

Tatăl tânărului a făcut infarct joi, de Înălțare, într-o pădure de lângă casă. O rudă care-l însoțea a chemat Salvarea, însă echipajul medical nu a putut decât să constate decesul.

Fiul bărbatului: ”A venit criminalistica și mi l-a luat, l-a dus la Câmpulung Moldovenesc la morgă și a spus să aștept telefon vineri. Nu m-a sunat nimeni, ieri, când m-am dus la ora 12 în fața spitalului, a venit bauiatul de la pompe și mi-a explicat că s-a întâmplat ceva, o nelămurire, dar nu-i ceva grav. În scurt timp iese ăla de pază și mi-a zis că pe tata l-au îngropat ieri”.

Fiul celui decedat a depus plângere la poliție și a încercat să meargă pe firul poveștii. A aflat că trupul a fost ridicat de câțiva oameni de bună credință, care au vrut să își facă datoria creștinească față de un vecin fără rude, de 80 de ani, mort de COVID-19.

O confuzie majoră, așadar.

Ionuț Epureanu, comisar șef: ”Imediat a fost sesiszat și unitatea de parchet compet, procurorul de caz dispunând emiterea unei ordin de exhumare pentru clarificarea situației”.

A urmat partea a două a experienței macabre. Trupul bărbatului de 49 de ani a fost deshumat și dus din nou la legiști, pentru reluarea expertizei. Fiul său s-a văzut nevoit să-l identifice. Odată cu confirmarea, rudele au primit undă verde să-l îngroape pe bărbat epntru a două oară.

Deși nu sunt dubii că la mijloc stă o eroare majoră, reprezentanții laboratorului de medicină legală nu își asumă responsabilitatea.

Medic șef legist Lăcrămioara Bălan: ”A fost o confuzie regretabilă din partea firmei de pompe funebre, nu e vorba de o confuzie din partea medicinei legale”.

Cu alte cuvinte, medicul Lăcrămioara Bălan susține că cei de la pompe funebre pot veni, pur și simplu, să ia trupul unui decedat, fără să fie nevoie de prezența unui legist.

Polițiștii anchetează neglijența în serviciu, urmând a decide care parte se face responsabilă de groaznica încurcătură.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57