Barbatul care a incendiat doi oameni ai strazii, in Galati, este inca liber. Ce suspecteaza anchetatorii

Dată publicare: 24-10-2016 12:43
Dată actualizare: 27-10-2016 07:15


Au trecut patru zile de cand doi oameni fara adapost din Galati au fost incendiati intentionat, iar autorul acestei fapte ingrozitoare inca se plimba liber si fara probleme.

In tot acest timp, una dintre victimele sale este in stare critica. Barbatul de 49 de ani este tinut in coma indusa intr-o rezerva a Spitalului de Urgenta, dar, conform protocolului, ar trebui transferat la o clinica de specialitate. Nu sunt insa locuri.

Barbatul care se lupta cu disperare sa stinga flacarile care i-au cuprins imbracamintea a suferit arsuri pe 70% din suprafata corpului. La spital, bietul om a intrat in coma, iar de vineri medicii din Galati incearca sa-i gaseasca prin Ministerul Sanatatii un pat intr-o unitatea specializata in tratarea celor cu arsuri grave. De cand sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Capitala a fost inchisa, locurile din celelalte institutii sunt numarate.

Dr. Mihaela Debita, manager Spitalul de Urgeta Galati: "In momentul in care va exista o posibilitate de transfer, ne vor anunta. Vorbim zilnic cu dumnealor. Si ei se intereseaza la cele doua spitale de profil, Bagdasar si Floreasca, din Bucuresti, unde ar putea fi primit, in momentul in care se va obtine un loc."

Celalalt ranit are arsuri pe 21 la suta din suprafata corpului si se simte mai bine. Cumplit este ca acesta nu ar fi primul episod in care cineva a incercar sa le faca rau sarmanilor.

In ciuda acestor informatii si a gravitatii cazului, procurorii nu au inca niciun suspect. Camerele de supraveghere au surprins chiar momentul in care o silueta se apropie de cei doi oameni ai strazii care dormeau si le aprinde intentionat hainele.

Proc. Oana Hancu, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati: "In momentul de fata nu exista niciun suspect. Urmeaza a se efectua cercetari si vom reveni cu amanunte."

Initial, anchetatorii au declarat ca autorul ar fi tot o persoana fara adapost din anturajul victimelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO