Scandalul cu terenuri Becali - MApN, amanat. Patronul Stelei vrea sa arate ca el ar fi pagubitul

×
Codul embed a fost copiat

George Becali bombardeaza instanta suprema cu zeci de contracte de schimb sau de vanzare - cumparare ale unor terenuri, acte facute la mijlocul anilor '90.

El vrea astfel sa demonstreze ca ar fi de fapt pagubit in controversatul schimb imobiliar cu Ministerul Apararii.

Latifundiarul din Pipera vrea sa dea noi declaratii in fata judecatorilor, ca sa fie sigur ca achitarea din prima instanta nu va fi schimbata.

George Becali: "Pe mine ma intereseaza ce-au facut ei, schimb neschimb, CSAT, Eu stiu un singur lucru, s-au rugat doi ani de mine pentru schimb, pana la urma am acceptat."
Reporter: Daca ar fi sa intoarceti timpul, ati mai face schimbul?
George Becali: Pai ce, sunt nebun? Am dat 500.000 curent la Zabrauti! Sunt cretin sa platesc curentul la un cartier si dupa aia sa fur 600.000 ca sa fac puscarie. E si la mintea cocosului, adica un om care face zeci de milioane donati, 5 milioane la Athos, 2 milioane la Catedrala Neamului.

INSTANTA A MUTAT TERMENUL DE JUDECATA PE 16 APRILIE

Citește și
gigi becali
Gigi Becali vrea sa scape de dosarul Valiza invocand o lege europeana
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

George Becali a anuntat instanta ca refuza sa mai dea declaratii in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii, dupa ce judecatorii l-au anuntat ca nu il mai audiaza marti, ci la termenul urmator, acesta spunand ca este revoltat de ce s-a intamplat.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a reluat marti audierile in recursul facut de procurorii anticoruptie in dosarul in care George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, Ioana Babiuc si Dumitru Cioflina au fost achitati pentru presupuse fapte de coruptie in legatura cu un schimb de terenuri intre omul de afaceri si Ministerul Apararii Nationale (MApN).

George Becali a aratat anterior acestui termen ca doreste sa dea o declaratie in fata celor cinci judecatori si s-a prezentat la instanta pregatit pentru a fi audiat, aducand si documente pe care a vrut sa le depuna la dosar in apararea sa.

Judecatorii instantei supreme au audiat doi martori timp de mai multe ore, unul dintre acestia fiind fostul ministru al Justitiei Valeriu Stoica.

Dupa audierea martorilor, George Becali a vrut sa dea declaratia, dar cei cinci judecatori au aratat ca ii vor lua o declaratie la urmatorul termen de judecata, moment in care George Becali s-a infuriat, spunand ca nu mai face nicio declaratie la termene viitoare, ci doar la cel de marti. Becali a aratat ca daca nu este audiat marti, nu mai da nicio declaratie.

In acest context, presedintele completului de judecata, Livia Stanciu, a consemnat faptul ca George Becali nu va mai da o declaratie in aceasta cauza si a dispus in continuare citarea celorlalti martori propusi.

Instanta a acordat un nou termen de judecata in acest dosar in 16 aprilie.

La iesirea din sala de judecata, George Becali a spus ca este revoltat de ce s-a intamplat, aratand ca schimbul de terenuri a avut loc in urma cu 17 ani si ca el nu mai asteapta nicio zi sa faca declaratii. El a reafirmat ca este nevinovat, fiind deja achitat de un complet de trei judecatori de la aceeasi instanta.

Becali a precizat ca a luat decizia de a nu mai da nicio declaratie in acest caz dupa ce marti ar fi avut activitati politice in Parlament, iar sederea la instanta l-a incurcat.

George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina au fost achitati, in 24 mai 2012, de instanta suprema in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii Nationale.

Astfel, George Becali a fost achitat pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, Victor Babiuc si fiica lui, Ioana, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita, iar Dumitru Cioflina pentru abuz in serviciu.

Magistratii instantei supreme au decis achitarea celor patru pe motiv ca lipseste unul dintre elementele infractiunii.

Decizia a fost atacata cu recurs la completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Probele procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie nu dovedesc acuzatiile aduse lui George Becali, Victor Babiuc, Ioanei Babiuc si lui Dumitru Cioflina in legatura cu schimbul de terenuri dintre omul de afaceri si MApN, aratau judecatorii instantei supreme in motivarea deciziei de achitare a acestora.

Lipsa probelor care sa conduca la stabilirea unei legaturi intre incheierea contractului de vanzare-cumparare si aprobarea celui de-al doilea schimb de terenuri de catre Victor Babiuc a determinat Parchetul sa incerce sa dea o conotatie penala unor imprejurari care fie sunt pe deplin explicabile si lipsite de orice relevanta, fie sunt flagrant contrazise de probatoriul administrat chiar in cursul urmaririi penale, aratau judecatorii in motivare.

Potrivit procurorilor, in perioada 1996-1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Un registru cu documente secrete a disparut din arhiva MAPN. Cum iese Gigi Becali in avantaj
Un registru cu documente secrete a disparut din arhiva MAPN. Cum iese Gigi Becali in avantaj

Un registru de evidenta a documentelor secrete ar fi disparut din arhiva MAPN, iar aceasta bresa de securitate complica procesul in care George Becali si fostii sefi ai Armatei sunt judecati pentru un controversat schimb de terenuri.

Gigi Becali vrea sa scape de dosarul Valiza invocand o lege europeana
Gigi Becali vrea sa scape de dosarul Valiza invocand o lege europeana

George Becali refuza sa creada ca ar putea fi condamnat pentru dare de mita, in celebrul dosar "Valiza".

Dosarul
Dosarul "Valiza": Argumentele procurorilor, care vor sa obtina condamnarea lui Gigi Becali

''Daca toti finantatorii, cluburilor din Liga I de fotbal ar proceda in maniera lui George Becali, s-ar pierde notiunea de competitie sportiva''.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.