Scandalul Mircea Basescu a ajuns in presa internationala. Ce scriu AFP si FOX News despre justitia din Romania

Ultima actualizare: 23-06-2014 07:09

Retinerea fratelui presedintelui Traian Basescu a starnit interes si in presa internationala. Ziarele si posturile de televiziune remarca, toate, ca seful statului se delimiteaza categoric de dosarul in care este implicat Mircea Basescu.

Jurnalistii straini comenteaza, in acest context, ca justitia din Romania face obiectul unei monitorizari speciale a Uniunii Europene in materie de combatere a coruptiei.

"Presedintele Romaniei se apara intr-o afacere care il vizeaza pe fratele sau", titreaza Agentia France-Presse.

"Presedintele roman Traian Basescu s-a aparat joi de orice implicare intr-un caz de presupus trafic de influenta atribuit fratelui sau, cerand justitiei sa faca lumina in acest caz", comenteaza agentia franceza, citata de Mediafax.

Mai mult, France Press vorbeste si despre eficienta sporita a sistemului de justitie in ultimii ani: "Justitia romana, care face obiectul unei supravegheri stricte din partea Bruxelles-ului, s-a dovedit a fi mai eficienta in ultimii ani, conform expertilor. in ultimii doi ani, un fost prim-ministru si doi fosti ministri gasiti vinovati de acte de coruptie au fost condamnati la inchisoare, un lucru inedit in Romania".

Pe site-ul televiziunii americane de stiri FOX News scrie ca
"Presedintele Romaniei neaga orice implicare, dupa ce fratele sau este surprins intr-o inregistrare video in timpul unei aparente discutii despre mita".

StarTribune.com precizeaza si el ca: "Presedintele Romaniei neaga orice implicare, dupa ce fratele sau este retinut sub suspiciunea de luare de mita."

In timp ce jurnalistii de la Global Post anunta ca: "Presedintele Romaniei promite sa nu intervina in cazul de coruptie in care se presupune ca este implicat fratele sau".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO