Industria paralela nascuta in invatamant, din saracie si coruptie. Parintii cumpara banci si cadouri

×
Codul embed a fost copiat

INREGISTRAREA DIALOGULUI UNEI PROFESOARE CU ELEVII. Dupa invatatoarea care i-a jignit pe parinti, o profesoara de la un colegiu din Bucuresti e reclamata de elevi ca nu le motiveaza absentele si le scade nota la purtare daca nu dau bani la fondul scolii.

STIRILE PRO TV TE INTREABA: Ti-a cerut cineva bani la scoala pentru cadouri si fondul clasei? Daca aveti informatii, imagini sau inregistrari, trimiteti-le la adresa [email protected], iar informatiile dumneavoastra pot deveni o stire la Stirile ProTV de la ora 19:00.

UPDATE

ora 19:00 Inregistrare telefon: '''Banii astia oricum trebuie sa-i dam. Ideea este ca e mai bine sa dam 1 milion acum si mai strangem si la anul si anual bani de fondul scolii. Pentru cei care nu vor sa dea banii, pe cuvantul meu ca aduc cele mai jegoase banci" - Aceastea sunt fragmente dintr-o discutie care a avut loc intre profesoara Vasilica Dumitrescu si elevii ei de clasa a XI-a de la Colegiul Costin Chiritescu.

Tinerii sustin ca s-au ales cu media scazuta la purtare pentru ca au refuzat sa dea bani la fondul clasei ori sa cumpere banci noi.

Citește și
bani
Federatia Asociatiilor de Parinti face apel la toti parintii sa denunte colecta de bani din scoli
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

In plus, elevii acestui liceu spun ca sunt nevoiti sa plateasca si pentru paznici: 30 de lei de elev pe semestru.

Reprezentantii Primariei spun ca banii au fost alocati, insa scoala a vrut paza suplimentara. Profesoara neaga si ea toate acuzatiile si sustine ca niciun copil nu a fost obligat sa dea bani.

Aceste nereguli au determinat inspectoratul sa declanseze o ancheta.

Inspectorii au in vizor si alte scoli din Capitala. Vorbim despre scoala Sf. Andrei, dar si despre liceul Nicolae Iorga. Parintii de aici au reclamat faptul ca elevilor li se cer sute de lei in fiecare an sub diferite pretexte.

Conform Legii Educatiei, parintii pot face donatii catre scoala sau pot strange bani daca au format o asociatie. Reprezentantii inspectoratului vor sa verifice neregulile semnalate de elevii si parintii celor 3 scoli.

''Partea comuna este legata de folosirea unor sume de bani in anumite interese. Niciun cadru didactic nu are voie sa atinga sume de bani stranse pentru material didactic sau sa ii foloseasca in interes personal. Deci asta s-ar fi intamplat acolo'', a declarat purtatorul de cuvant al ISMB.

Profesorii care vor fi gasiti vinovati pot fi demisi din invatamant.

In plangerea depusa la Sectia 6 de politie, un parinte reclama practicile umilitoare la care ar fi recurs o invatoare de la Scoala Centrala ca sa-si pedepseasca elevii.

Concret, cadrul didactic i-ar fi pus pe cei mici sa se dea singuri cu capul de perete intr-un loc special amenajat pentru astfel de pedepse.

Cazul este in atentia politistilor dar si a inspectoratului scolar.

Directorul scolii a refuzat sa faca vreo declaratie insa a tinut sa mentioneze ca toata povestea este o inventie si ca invatatoarea este nevinovata.

De partea ei sunt si alti parinti care au tinut sa ne transmita ca de fapt elevul umilit ar fi avut probleme de comportament si de adaptare si ca reclamanta a tinut in acest fel sa se razbune.

Rezultatele anchetelor vor lamuri situatia.
 

 

ora 12:00 Mama unui elev de la clasa Danei Blandu a dat declaratii, luni, la Sectia 6 Politie, ea spunand, la finalul audierii, ca parintii au dat bani pentru cadouri, incercand sa multumeasca pe toata lumea, dat nemultumirile invatatoarei i-au jignit.

Luni a venit sa dea declaratii la Sectia 6 Politie mama unuia dintre copiii care invata la Scoala nr. 10, in clasa Danei Blandu. Femeia a declarat la finalul audierii ca le-a spus anchetatorilor ca s-au dat bani, dar nu direct invatatoarei.

Aceasta a adaugat ca nu a nemultumit-o strangerea banilor pentru cadouri, ci faptul ca invatatoarea i-a jignit pe parinti.

"Am dat pentru cadouri, am incercat sa facem pe toata lumea multumita, dar acele nemultumiri ale doamnei ne-au jignit. Aceasta nu ne-a jignit pana in decembrie, dar spunea indirect in timpul sedintelor ce trebuia sa facem, ce trebuia sa cumparam", a mai spus femeia.

Ea a precizat ca a platit in acest an scolar 400 de lei, bani pentru uniforme si alte obiecte necesare copilului la scoala, dar o parte din aceasta suma s-a folosit si pentru achizitionarea de cadouri. Femeia a mentionat ca Dana Blandu nu a incasat in mod direct acesti bani, o parte fiind achitati la casieria scolii.
 

ora 10:50 Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca declanseaza, incepand de astazi, 13 ianuarie 2014, verificari la urmatoarele unitati de invatamant:

- Scoala Gimnazial ,,Sf. Andrei
- Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga’’
- Colegiul Economic ,, Costin C. Kiritescu’’

Comunicatul Inspectoratului preciza ca verificarile sunt efectuate ca urmare a unor sesizari primite.

Invatamantul bucurestean a fost tulburat, recent, de mai multe scandaluri.

O alta ancheta se afla in desfasurare la Scoala 10, dupa ce, In luna decembrie, o profesora a fost filmata in timp ce le cerea parintilor cadouri mai consistente, de Sarbatori.

Astazi, o profesoara de la Scoala Centrala a fost acuzata de un parinte ca si-a pus elevii sa se dea cu capul de un perete.

Citeste si:

Tupeu de dascal spagar, in scoala romaneasca: "Ori sunteti saraci, ori nesimtiti!"

Scandal la o scoala din Capitala. Elevii, pusi sa dea cu capul de perete de invatatoare

 

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
Evaluarile elevilor din claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in mai
Evaluarile elevilor din claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in mai

Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, ale caror note nu se trec in catalog, vor avea loc in intervalul 6 - 29 mai, in doua sesiuni, a doua fiind rezervata elevilor care au absentat, din motive intemeiate, la prima sesiune.

Federatia Asociatiilor de Parinti face apel la toti parintii sa denunte colecta de bani din scoli
Federatia Asociatiilor de Parinti face apel la toti parintii sa denunte colecta de bani din scoli

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar (FNAP-IP) cere demascarea practicilor privind colecta de bani din scoli si promite ca va pastra confidentialitatea privind identitatea celor care sesizeaza astfel de situatii.

<b>Guvernul roman nu sprijina invatamantul privat. Aproape 100.000 de copii sunt afectati</b>
Guvernul roman nu sprijina invatamantul privat. Aproape 100.000 de copii sunt afectati

Desi exista o lege care il obliga sa o faca ministerul educatiei nu va plati nici anul acesta pentru elevii care studiaza la scolile particulare. Dezamagiti sunt deopotriva parintii, dar si reprezentantii unitatilor de invatamant private.
 

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.